PRODAO JE STAN PRE 16 GODINA: Sada su mu stigli NEIZMIRENI RAČUNI iz 1999, a to nije NAJČUDNIJE!
Foto: Profimedia

zavrzlama

PRODAO JE STAN PRE 16 GODINA: Sada su mu stigli NEIZMIRENI RAČUNI iz 1999, a to nije NAJČUDNIJE!

Tvrdi da je sve uredno plaćao

Objavljeno:

Jedan Zagrepčanin moraće da plati neizmirene račune koje duguje iz 1999. godine zastan u kojem ne živi već 16 godina.

Da stvar bude još bizarnija, kaže za "Večernji" muškarac koji je želeo da ostane anoniman, on u stanu za koji je dug stigao ne živi već 16 godina, a i pre prodaje nekretnine, sve je dugove “poravnao”.

- Sve račune, odnosno sve komunalije, uključujući one za GSKG (Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo), platili smo kako bismo stan bez brige mogli preneti na novog vlasnika – kaže Zagrepčanin, koji je priložio i pristigle dokumente s Opšinskog suda, a već ih je predao i svom advokatu.

Sve svoje obaveze, ističe, redovo je izdmirivao, a od te 1999. godine nije mu stigla nijedna opomena od GSKG na kojoj bi video da zaista nešto i duguje.

– Reč je o tri meseca u 1999. i 2000. godini. Pretpostavljam da bi opomene stigle na adresu u sledeće dve godine, koliko smo onde živeli. Ako ni to ne, onda barem nekoliko godina kasnije. Ali nakon 19 godina zbog niti četiristo kuna? – ništa jasno nije bilo gospodinu koji, osim duga od 384,88 kuna, mora platiti i 77 kuna kamata.

Nije stvar u novcu, ističe, već u tome što, kaže, Gradsko stambeno u gotovo dvadeset godina nije poslalo nikakav drugi dopis, već su odjednom on i supruga, jer su zajedno bili vlasnici stana u kojem već 16 godina žive novi stanari, dobili rešenja.

– Pretpostavljam da se stan i ne može prodati, odnosno preneti na novog vlasnika, ako nisu rešeni svi računi. Vodeći se time, mi smo svoje rešili. To jest, mislili smo da jesmo – kaže za "Večernji" ovaj bivši stanovnik Vrbana.

Da to baš i nije tako, objasnili su u GSKG, u kojem govore kako dug za komunalije može ostati jer račun ide na ime osobe, a ne na stan. Dug koji ima dotični, ističu, mogao se “razvući”, ali nikako ne može biti da upozorenja pre nisu stizala.

– Na svakom sledećem računu stoji tačno koliko je dug od pre – kažu u GSKG, ali ne objašnjavaju detaljnije kako se taj dug nije video kad je bivši sa sadašnjim vlasnikom stigao u njihovu poslovnicu da plati sve zaostatke, ako ih ima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.