PRED OČIMA PRIJATELJA PRVO JE UBIO MAJKU, A ONDA I OCA: Tin Šunjerga (20) osuđen na 40 GODINA ZATVORA!
Foto: Twitter printscreen

jezivi zločin

PRED OČIMA PRIJATELJA PRVO JE UBIO MAJKU, A ONDA I OCA: Tin Šunjerga (20) osuđen na 40 GODINA ZATVORA!

Šunjerga je u trenutku počinjenja ubistava, prema nalazu veštaka, bio uračunljiv

Objavljeno: 12:20h

Sud u Zadru danas će odlučiti da li će Tin Šunjerga (20) koji je ubio roditelje iz Čiste Velike, postati prvi osuđenik u Hrvatskoj s maksimalnom kaznom zatvora od 50 godina.

Kako piše "Slobodna Dalmacija", tri meseca od završetka suđenja koje je od početka bilo zatvoreno za javnost, Sudsko veće na čelu sa sudijom Sandrom Radanović odlučiće hoće li Šunjergi izreći kaznu kao mlađem punoletniku ili će uzeti u obzir okrutnost koju je pokazao ubivši roditelje. Kako piše "Jutarnji list", on ih je tog dana ubio jer ga nisu pustili na rođendan, a želeli su i da se leči od zavisnosti od droga.

Nakon završenog suđenja, Šunjerga je nepravomoćno proglašen krivim za dva teška ubistva na okrutan način i osuđen na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora.

Kaznu mu je izrekla predsednica sudskog veća sutkinja Sandra Radanović. Za svako ubistvo roditelja Šunjerga je dobio 25 godina, odnosno jedinstvenu zatvorsku kaznu od 40 godina.

Drugoptuženi, prijatelj Šunjerge, koji je prikrio zločin, dobio je uslovnu kaznu zatvora od jedne godine.

Ovaj mlađi punoletnik optužen je za dva teška ubistva iz bezobzirne osvete nakon što je pred očima prijatelja hicem u potiljak najpre ubio majku Silvanu (46) dok je sedela na prednjem sedištu automobila, a nakon toga otišao je kući i na isti način hladnokrvno ubio oca Marina (45).

Ako sud presudi da je bila reč o "običnim" ubistvima, Šunjerga može dobiti po 20 godina zatvora za svako.

Doživotna kazna bila je jednom uvedena u hrvatsko kazneno pravo ali je odlukom Ustavnog suda ubrzo stavljena izvan snage.

Iako je zločin koji je počinio nezamisliv, Šunjerga je u trenutku počinjenja, prema nalazu veštaka, bio uračunljiv, a psihijatrijski nalazi ga opisuju kao narcisoidnu osobu, s niskim pragom tolerancije, i da je sklon agresivnom reagovanju.

Maksimalna kazna dugotrajnog zatvora ne izriče se lako, što pokazuje i dosadašnja sudska praksa tokom koje je na 40 godina zatvora osuđeno samo 17 zločinaca.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.