MARTINA DALIĆ PODNELA OSTAVKU: Epilog afere sa mejlovima o Agrokoru
Foto: Beta

Ode hrvatska ministarka

MARTINA DALIĆ PODNELA OSTAVKU: Epilog afere sa mejlovima o Agrokoru

Neki od učesnika neformalne prepiske kasnije su bili uključeni i u njegovo sprovodđenje

Objavljeno:

Potpredsednica Vlade Hrvatske i ministarka privrede Martina Dalić podnela je danas ostavku na tu funkciju, objavio je premijer Andrej Plenković. On je na konferenciji za novinare rekao da su odluku o njenoj ostavci doneli zajedno. "Martina Dalić podnela je ostavku koju sam prihvatio", naglasio je premijer. Jedna od najbližih saradnika premijera Andreja Plenkovića iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) našla se na udaru kritike opozicije pošto je portal Indeks objavio njenu privatnu elektronsku komunikaciju s vlasnicima brokerskih kuća, pravnicima i konsultantima o pisanju "lex Agrokora".

Neki od učesnika neformalne prepiske kasnije su bili uključeni i u njegovo sprovođenje. Premijer Plenković u početku afere čvrsto je stajao uz potpredsednicu, ali je u nedelju rekao da će se sve rasvetliti do kraja i da će tražiti odgovornost ukoliko nešto nije bilo dobro. Zbog afere s mejlovima u petak je održan i sastanak vladajuće koalicije.

Bonus video: HRVATSKA PREDSEDNIČKA REZIDENCIJA OTVORILA VRATA VUČIĆU: Pantovčak pod snegom, netaknutom prirodom šetaju srne, lisice i paunovi

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.