DRAMA SEDAM HRVATICA U BEOGRADU: Tvrde da su prošle PAKAO na aerodromu Nikola Tesla
Foto: Profimedia, Dragana Udovičić

pokajale se!

DRAMA SEDAM HRVATICA U BEOGRADU: Tvrde da su prošle PAKAO na aerodromu Nikola Tesla

Kada su se obratile kompaniji s kojom su letele dobile su odgovor u kojem se kompanija ograđuje od krađe

Objavljeno: 12:08h

Sedam Splićanki koje su se nedavno vratile s putovanja iz Njujorka tvrde kako su tokom presedanja u Beogradu opljačkane. Devojke su iz Njujorka u Zagreb putovale povezanim letom preko Beograda. Budući da je razmak između dva leta iznosio čak osam sati, otišle su na ručak i zatim se vratile na aerodrom "Nikola Tesla". Neugodno iskustvo doživele su nakon sletanja u Zagreb, kada su pokupile svoje kofere. Kažu da je svih 11 kofera bilo oštećeno, obijenih brava, a pojedini su bili lakši za gotovo pola prijavljene težine u odnosu na početak putovanja.

"Moj prtljag je u Njujorku zaplenjen sa crvenom navlakom, u Zagrebu sam je našla razbijenu, bez navlake, s uništenim lokotom te oko devet kilograma lakšu nego na merenju težine u SAD-u. Iz mog prtljaga ukradeno je 90 posto kupljene robe, uključujući i dva para patika, kozmetiku, odeću koja je bila nova, zapakovana i sa etiketom. Ukupna šteta je velika, gotovo hiljadu dolara po svakoj od nas, svakako je prevelika da bi se merila novcem", ispričala je jedna Splićanka za Slobodnu Dalmaciju.

Traumatično iskustvo opisala je i njena prijateljica. "Naša ukupna šteta iznosi između šest i sedam hiljada dolara, a o šoku koji smo doživele nećemo ni govoriti. Neko sebi daje za pravo da pretura po prtljagu sedam putnika i otuđuje stvari. Tako je u taj isti prtljag u tranzitu mogao staviti bilo šta, pa i nešto što bi moglo ugroziti sigurnost leta i ostale putnike", kazala je. Kada su se obratile kompaniji s kojom su letele, dobile su odgovor u kojem se kompanija ograđuje od krađe. "Prema odredbama Međunarodne udruge za vazdušni prevoz (IATA), limit odštete iznosi 20 američkih dolara po kilogramu za komad prtljaga najveće težine od 23 kilograma. Naša evidencija ukazuje na to da ste se prijavili na let u Njujorku s jednim komadom prtljaga težine 22 kilograma, a po dolasku na zagrebački aerodrom težina mu je iznosila 15,8 kilograma. U skladu s tim, spremni smo vam ponuditi, bez ugrožavanja ostalih prava, iznos od 101 eura za artikle koje ste prijavili kao ukradene na osnovi razlike u težini", navodi se u odgovoru kompanije.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.