Nisu navikli da Srbi govore! Kad čujete kako hrvatski mediji pišu o Vulinu, SVE ĆE VAM BITI JASNO!
Foto: Beta/Miloš Mirkov

o odnosima

Nisu navikli da Srbi govore! Kad čujete kako hrvatski mediji pišu o Vulinu, SVE ĆE VAM BITI JASNO!

Vulin tvrdi da je nepoželjan u Hrvatskoj jer govori istinu

Objavljeno: 18:51h

Srpski ministar obrane Aleksandar Vulin izjavio je za Blic da zabrana njegovog ulaska u Hrvatsku nema veze s njegovom izjavom, već s odnosom Hrvatske prema Srbiji.

"Histeričan strah od mog dolaska na komemoraciju jasenovačkim žrtvama i napad na mene su počeli danima pre nego sam bilo šta rekao. Vladi Hrvatske smeta što sam govorio i što govorim istinu, a posebno kada to radim u Hrvatskoj. Nisu navikli da Srbi govore. Nikada nisu osporavali ono što sam govorio kao neistinito, već su me napadali zato što govorim. Pitanje Alojzija Stepinca, vikara ustaške vojske, pokrenuo sam nad jamom u Jadovnu, do koje sam stigao prolazeći kroz špalir ustaša, o vraćanju ustaštva, upozoravajući na parolu "za dom spremni" istaknutoj na jasenovačkom stratištu i na pokušaje da se jasenovačke žrtve omalovaže upozorio sam u Mlaki i Sisku. Govorim istinu, a to boli", rekao je Vulin. Vulin je naveo kako je podržao kontramjeru Srbije koja je ulazak u Srbiju zabranila ministru Damiru Krstičeviću.

Navodi kako suverena država ne može nikako drukčije postupiti nego tako.

"Tu se radi o odnosu Hrvatske prema Srbiji, politike kompleksa hrvatske države prema Srbiji, politike u kojoj svoju državnost potvrđujete samo nasiljem. Setite se zatvaranja granica za vreme migrantske krize, mržnje s kojom je Vučić dočekivan na ulicama Zagreba, zastupnika Bulja koji dobacuje sve dok se Vučić nije okrenuo, a onda je ušutio i pobegao. Ne zaboravite da kada sam upozorio na ustaše koji će čekati Vučića, dobio sam odgovor od političkog vrha da je to demokratsko sredstvo i da se to nikome ne može zabraniti", rekao je Vulin. Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Express.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.