DAMIR ŠIŠAKOVIĆ OSUĐEN NA 5,5 GODINA ZBOG SEKSUALNOG NAPADA NA DEVOJKU: Detalji su JEZIVI!
Damir Šišaković, Foto: Facebook printscreen

strava i užas

DAMIR ŠIŠAKOVIĆ OSUĐEN NA 5,5 GODINA ZBOG SEKSUALNOG NAPADA NA DEVOJKU: Detalji su JEZIVI!

Izvadio je lisice i vezao maloletnu žrtvu, govoreći joj: Ovo možemo silom ili milom.

Objavljeno:

Damir Šišaković (36) iz Siska osuđen je na pet i po godina zatvora zbog razbojništa i polnog zlostavljanja maloletne devojke koju je zajedno s prijateljem zaskočio - i to nedugo nakon bega iz zatvora u Sisku gde je izdržavao kaznu od godinu dana zbog pljačke kladionice u Karlovcu 2014. godine.

Šišaković je iz ćelije nestao u julu 2016. godine, a ponovno je uhapšen na Krku 48 sati nakon bega.

Njega nazivaju i "sisački Hulk", a prema navodima optužnice on je dotrčao iza leđa maloletnici pa ju je jednom rukom uhvatio oko usta, a drugom stavio nož pod vrat. Zapovedio joj je:

- Ćuti! Ne govori ništa! Ideš sa mnom!

Odveo ju je na terena okružen šumom, skinuo svoju majicu i naredio žrtvi da sedne na nju.

Nakon toga je izvadio lisice i vezao maloletnu žrtvu, govoreći joj:

- Ovo možemo silom ili milom.

Devojka ga je molila da prestane, ali on ju je razodenuo i zlostavljao.

To mu nije bilo dovoljno pa je nakon toga žrtvu, uz pretnju pištoljem, odvezao do bankomata, gde ih je dočekao njegov prijatelj pa su je naterali da digne novac sa svog računa. Predala im je 300 kuna.

Policija je već poslepodne istog dana uhapsila osumnjičene koji su već jako dobro znanci policije. Naime, Šišaković je samo dva dana pre napada pobegao iz sisačkog zatvora skokom kroz prozor s visine od sedam metara.

U Sisku je izdržavao kaznu zbog pljačke kladionice. Klupicom je raširio šuplje rešetke na prozoru ćelije. Trojici cimera zapretio je da ne smeju obavestiti pravosudnog policajca. Provukao se kroz raširene rešetke i skočio s visine od oko sedam metara. Da je u begu, pravosudni policajac video je tek nekoliko sati kasnije.

Damir Šišaković je, prema službenim podacima, dosad osuđivan čak devet puta, na sudovima u Zagrebu, Požegi, Sv. Ivanu Zelini, Makarskoj i Rijeci. Uglavnom je proglašavan krivim za imovinske delikte, teške krađe, pretežito na bezuvetne kazne, ali one nisu bile posebno velike, najveća je ona od godinu i po dana.

Damirov mlađi brat Dario (28)služi 15-godišnji kaznu zatvora zbog ubistva profesorke Dijane Ćulibrk (37) u zagrebačkoj Sloboštini. Upoznali su se osam meseci ranije i bili su prijatelji. Ubo ju je 31 put.

- Priznajem da sam je ubio. Žao mi je, ni sam ne verujem da sam to uradio. Pre tri meseca posudio sam Dijani 700 kuna. Ona me zavlačila. Došao sam k njoj u stan jer nisam imao što jesti. Rekla mi je da ne zna kada će mi vratiti dug. To me naljutilo. Odgovorio sam da ću joj uzeti televizor kao zalog i ona je pristala. Iščupao sam kablove, a kad sam krenuo van, vikala je: "Kak’ mi tak’ možeš uzimati stvari od doma, ubit ću te, pi.. ti materina!“ Nasrnula je na mene nožem i rekla da ide po pištolj. Mislim da je najgore bilo što mi je opsovala majku. Znala je da je nedavno umrla. Ništa se ne bi dogodilo da taj dan nisam bio umoran, neispavan, da nisam uzimao drogu i tablete. Popio sam dva piva.

Tako je govorio tada 22-godišnji Dario Šišaković na saslušanju godinu dana posle ubistva nezaposlene profesorice Dijane Ćulibrk. Seća se da ju je ubo jednom ili dva puta, ali dalje ne zna jer mu je, kako kaže, crno pred očima kad se toga seti.

Prema podignutoj optužnici, Šišaković, zvan Šile, i Dijana upoznali su se osam mjeseci uoči ubistva, a njihovo druženje svodilo se na pušenje marihuane u njeno, stanu s prijateljima i njihovim povremenim seksualnim odnosima. Ona je uz travu uzimala i heptanone. Teške tablete za smirenje uza sve vrste opijata - od trave, spida, heroina i kokaina uzimao je i Dario godinama pre toga.

- Znam da me očekuje zatvor zbog onog što sam uradio i da za to nema nikakvog opravdanja. Ali taj dan kad sam došao u Dijanin stan, nisam je nameravao ni ubiti niti sam mislio uzeti stvari iz njenog stana. Samo sam hteo da mi vrati dug. Znam da sam uništio i život njene i život svoje porodice. Reagovao sam u trenutku i bez razmišljanja i kajem se zbog toga što sam učinio - kazao je tada Dario Šišaković.

Sredinom jula 2016. Dario je pokušao pobeći iz remetinečkog zatvora. Tokom šetnje krugom popeo se na kućište klima uređaja i pokušao iskočiti iz štićenog dela zatvora, ali uhvatili su ga.

Ranije je u Lepoglavi metalnim štapom u glavu udario zatvorenika Roberta Matanića koji je nakon napada mesecima bio u komi. Protiv mlađeg Šišakovića zbog tog napada pokrenuli su istragu i zato je bio prebačen u Remetinec.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.