Ambasador Rusije očitao lekciju Hrvatima! Održao im je PREDAVANJE KOJE NEĆE SKORO ZABORAVITI!
Ruski ambasador, Foto: Youtube printscreen

usred zagreba

Ambasador Rusije očitao lekciju Hrvatima! Održao im je PREDAVANJE KOJE NEĆE SKORO ZABORAVITI!

Evo šta im je poručio

Objavljeno: 18:08h

Anvar Azimov, ruski ambasador u Hrvatskoj, iznervirao se pred novinarima u Zagrebu.

Na zagrebačkom Cvetnom trgu, ambasador Azimov, predsednik HNS-a Davor Šuker i gradonačelnik Milan Bandić prisustvovali su neformalnom druženju javnosti i predstavnika medija povodom skorašnjeg nastupa na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Nakon razgovora o fudbalu, razgovor je otišao u drugom smeru.

Na novinarsko pitanje o budućnosti rusko-hrvatskih odnosa, s obzirom na to da je hrvatska vlada jasno izrazila podršku saveznicima u napadu na Siriju, Azimov je odvratio kako nije bilo napada. - To čak nije bio napad, to je bila agresija. Imamo toliko mnogo primera u kojima neka zemlja bez mandata UN-a, bez mandata Veća bezbednosti krši međunarodno pravo. Smatram kako će mudrost prevladati. Na kraju, Rusija i Amerika će se složiti da se treba boriti protiv pravih izazova, kao što je međunarodni terorizam, ilegalna imigracija. Apsolutno sam siguran da sve što se trenutno događa između naše zemlje i Amerike te vuropske unije ne bi trebalo narušiti bilateralne odnose s Hrvatskom. Razmišljam o organizaciji sastanka mog predsednika i predsednice Kolinde Grabar Kitarović, možda u nekom od gradova gde će hrvatska reprezentacija igrati - rekao je Azimov.

Novinari su ga upitali za komentar o Agrokoru te o odnosu Sberbanka s regijom. - Sberbank je došao u Hrvatsku kako bi pomogao stabilizaciji situacije s Agrokorom, nema drugih razloga. Važna nam je stabilnost Agrokora jer se radi i o stabilnosti vaše vlade i vaše države. Pitam se zašto vam vaši zapadni prijatelji i strateški partneri nisu pristupili i pomogli Agrokoru. Rusija je pouzdan prijatelj i Rusija je, još jednom, dokazala da je pouzdan prijatelj Hrvatskoj. Promovisaćemo stabilnost u vašoj zemlji - rekao je Anvar Azimov pred novinarima.

U novoj firmi, koja bi trebala nastati nakon sklapanja nagodbe, Sberbank bi imao oko 30 posto vlasničkog udela, dok bi s drugom ruskom državnom bankom VTB-om držao oko 44 posto dionica nove kompanije. Načelni sporazum o nagodbi s povernicima potpisan je 10. aprila, a do 10. maja očekuje se sklapanje konačne nagodbe.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.