BEZOBRAZLUK KAKAV DUGO NIJE VIĐEN NA OVIM PROSTORIMA: Sin hrvatskog političara pretukao čoveka iz bizarnog razloga (FOTO)
Mate Roščić, Foto: Printscreen/Facebook/Mate Roščić

koja bahatost, majko mila...

BEZOBRAZLUK KAKAV DUGO NIJE VIĐEN NA OVIM PROSTORIMA: Sin hrvatskog političara pretukao čoveka iz bizarnog razloga (FOTO)

Otac mladića kaže da mu je sin punoletan i da ne odobrava takvo njegovo ponašanje

Objavljeno:

Mate Roščić, 27-godišnji sin Joška Roščića, predsednika opštine Baška Voda i brat HDZ-ove saborske zastupnice Dragice Roščić, pre dva dana napao je 40-godišnjeg Rokija Čovića, kuvara iz Tučepa, i to nakon duže jurnjave po jadranskoj magistrali.

- Roki je krenuo na posao u hotel gde radi kao kuvar. U Ruskamenu je pretekao jednu Tojotu. Vozač mu se prilepio i počeo je da mu signalizira da skrene i stane. U Medićima je stao i okrenuo se nazad. Tojota ga nije pratila. U Lokvi Rogoznici se ponovno okrenuo i krenuo prema hotelu. Ali, ovaj ga je čekao na Dupcima, krenuo je ponovno za njim, sustigao je u Promajni, a u Krvavici je uleteo ispred nekih kamiona i zaustavio saobraćaj na magistrali.

Došao je do Rokijevog automobila i počeo je da psuje i da udara po vratima. Otvorio je vrata i najpre ga nekoliko puta udario šakom u glavu. Roki se branio pa mu je zavrnuo ruku i onda ga nekoliko puta udario nogom u glavu. Ljudi su u šoku gledali kako ga mlati. Priskočio je tada njegov prijatelj i odvukao ga. Da nije, ko zna što bi bilo sa Rokijem - ispričao je za Index.hr prijatelj napadnutog, koji je u toku bekstva od Roščića hteo da ode u policijsku stanicu.

- Mislio je da mu je to jedini spas - kaže prijatelj.

Na magistrali se u tom trenutku zatekla i jedna medicinska sestra koja je pružila prvu pomoć Čoviću.

Susreli su se dan kasnije u makarskoj policijskoj stanici. Roščić je kazao da mu je žao, Čović mu je dao ruku i zagrlio ga. Za sad nije pokrenuo protiv njega nikakav postupak.

Policija je ipak Roščića prijavila za prekršaj članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Kažu da su upoznali oštećenog sa njegovim pravima, tj. da može da inicira postupak za uništenje i oštećenje tuđe stvari, odnosno telesnu povredu jer se te stvari ne gone po službenoj dužnosti. Prema pisanju Index.hr, Roščić je priznao da je počinio prekršaj, pa je postignut sporazum o krivici.

Joško Roščić kaže da mu je sin punoletan i da ne odobrava takvo njegovo ponašanje.

- Čuo sam da su se pomirili i da su bili na piću - kazao je Roščić stariji.

Tvrdi da nije bio u policijskoj stanici kako bi urgirao za sina.

- Bio sam dan ranije, ali po nekom sasvim drugom poslu - tvrdi tata Roščić.

Bonus video

Kopti dolaze do Hristovog groba

(Espreso.co.rs/ Izvor: Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.