ODLUČIO DA PEŠKE NOSI KRST OD RIJEKE DO ZAGREBA: Vlada ima novca za polovne avione, a nema za bolesnu decu!
Odlučio se za drastičan potez, Foto: Twitter printscreen

plemeniti gest

ODLUČIO DA PEŠKE NOSI KRST OD RIJEKE DO ZAGREBA: Vlada ima novca za polovne avione, a nema za bolesnu decu!


- Ako nema za dečji život, onda nam država ne treba - poručio je na Tviteru Saša Pavlić i peške krenuo na put dug oko 180 kilometara.

Objavljeno:

Saša Pavlić je Riječanin koji je odlučio da od Rijeke do Zagreba prepešači noseći krst kako bi ukazao na problem bolesne dece za koju država navodno nema novca.

On je bio revoltiran činjenicom da je hrvatska vlada na čelu s Andrejem Plenkovićem odlučila potrošiti 3 milijarde kuna na polovne borbene avione, a u isto vreme teško bolesna i dalje čekaju na peko potrebne skupe lekove.

Hrvatska vlada je nakon višestrukih protesta roditelja dece koja pate od teških bolesti i potrebni su im skupi lekovi, otvorila račun na kojem je dosad donacijama građana i firmi prikupljeno vrlo malo novca.

U isto vreme je iz budžeta osigurano čak tri milijarde kuna za kupovinu polovnih izraelskih borbenih aviona F-16, koji će u trenutku isporučivanja Hrvatskoj biti stariji od 30 godina. - Ako nema za dečji život, onda nam država ne treba - poručio je na Tviterzu Saša Pavlić i peške krenuo na put dug oko 180 kilometara.

- Da li ću uspeti? Teško. Smrzao sam se ko pi*ka, forma mi je nikakva, ali bar ću pokušati i tog dana kad dođem na vaganje duše kad me budu pitali "što si učinio kad su se kupovali avioni ujesto lekova?" moći ću reći "barem sam pokušao"" - napisao je Pavlić.

Po putu mu, kako piše, pomažu dobri ljudi, a spava u šatoru.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.