IRENA ŠKORIĆ JE NA GATARU SPISKALA SKORO 70.000 EVRA: Muka poznate rediteljke!
Hrvatska rediteljka Irena Škorić, gatara, Foto: Printscreen/facebook, Profimedia

BIZARNO

IRENA ŠKORIĆ JE NA GATARU SPISKALA SKORO 70.000 EVRA: Muka poznate rediteljke!

U toku je suđenje jednoj gatari za prevaru i iznudu na štetu ove rediteljke

Objavljeno:

Irena Škorić je filmska rediteljka i scenaristkinja, donedavno najpoznatija po erotskom filmu 7sex7. Irena je, kako neki mediji navode, uspešna hrvatska "filmašica". Međutim, 37-godišnja scenaristkinja i rediteljka poslednjih godina muku muči s - gatarom. Irena Škorić, koja je do 2015. godine bila predsednica Društva hrvatskih filmskih reditelja, vračari je dala gotovo pola miliona kuna (oko 70.000 evra). Na sudu s gatarom Naime, u toku je suđenje jednoj gatari za prevaru i iznudu na štetu ove rediteljke, piše Jutarnji list. Škorić je kontaktirala "ekspertkinju tarota", Željku Hađur u 2013. godini, zbog, kako Irena sama navodi, pomoći oko poslovnog projekta. Od tada je počela njihova saradnja koja se, u 2016., pretvorila u policijski, a nakon toga i sudski slučaj. Bivše saradnice trenutno komuniciraju preko Opštinskog krivičnog suda u Zagrebu.

Scenaristkinja i rediteljka detaljno prepričava prirodu njihovog odnosa. Prve seanse odvijale su se telefonski, a svaka prognoza plaćala se 150 kuna po satu. Međutim, kako se prognoze nisu pokazale tačnima, gatara je predložila lične susrete. Razlog? Preko telefona loše se povežu energije. Programiranje kamenja Nakon što je vračara utvrdila da je neko bacio crnu magiju na rediteljku, odlučeno je da se mora kupiti kamen tigrovo oko. Kamen košta 200 kuna, a svaka programacija kamena se plaća posebno po 200 kuna. Njih dve počele su redovno da se viđaju, a gatara je redovno programirala kamen. Naknadno je morala da kupi još dva nova kamena, ali se rediteljka u međuvremenu razbolela. "Kamenje sam punila u kontinuitetu do januara 2015., kada mi je Željka rekla da ima problema u legalizaciji kuće. Molila me da joj pozajmim 18.000 kuna koje je obećala da će mi vratiti do leta 2015. Tražila je još novca za legalizaciju kuće, pa 5000 kuna za instrukcije iz matematike za ćerku jer će u protivnom pasti razred, pa 1000 esra za popravku auta. Uveravala me da joj posao u BiH ide odlično. Verovala sam da će mi novac vratiti. U avgustu 2015. me u SMS-ovima molila za 13.000 kuna kako bi joj deca otišla na more. Poslala sam joj ih preko prijateljice. Nakon povratka s mora otišla sam k njoj na punjenje kamenja, a ona je tražila još 4.000 kuna, tvrdeći da njena mlađa ćerka nije upisala srednju školu pa joj treba za overu svedočanstva i školske knjige. Dete joj je radi toga, kako mi je rekla, bilo u depresiji pa je tražila 12.000 kuna u ratama za školarinu jer mora upisati privatnu turističku školu. Odbila sam i tražila sav novac nazad", prepričava sudu Škorić.

Gatara je od rediteljke stalno tražila pare
Gatara je od rediteljke stalno tražila pare foto: Profimedia

"Prošao je moj veliki projekt na HRT-u" Međutim, gatara je rediteljki pripretila, rekavši joj da je snimala sve njihove razgovore i kako bi mediji i javnost mogli biti zainteresovani za te informacije. Irena je nastavila da odlazi na punjenja kamenja, a gatara je u jednom trenutku zatražila 40 hiljada kuna za kupovinu polovnog auta. "Rekla sam joj da novca više nemam, a ona je počela da viče na mene da lažem jer je videla po medijima da moji projekti prolaze. Rekla mi je i da se strpim malo za novac jer je našla kupca za zemlju u Bosni. Zbog ucena sam pristala da joj pozajmim još 30.000 kuna i 1.300 eura", otkriva bivša predsednica Društva hrvatskih filmskih reditelja. "Kad sam srela njenu ćerku, otkrila sam da nije upisala privatnu školu, zbog čega sam joj pozajmila novac, nego da pohađa dopisnu. A kad je 2016. moj veliki projekat prošao na HRT-u, Željka me stalno o tome ispitivala i tražila još novca. Rekla je i da joj je muž dobio otkaz i da joj svaki četvrtak moram donositi 4.000 kuna", izjadala se sudu Irena Škorić. Željka Hađur tvrdi da je Irena njoj dužna 12 hiljada kuna i da je dolazila kod nje i tražila da joj pomogne da nađe nekoga ko bi naudio visokopozicioniranim osobama s kojima je u vezi.

BONUS VIDEO: ESPRESO TVITER: Anđela Veštica

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.