TROGODIŠNJU ĆERKICU SU UGURALI U PEKARSKU KOMORU ZA TESTO I PUSTILI PARU! Zločin koji je ZGROZIO Balkan!
Bračni par je dovodio decu u pekaru i terao ih da rade po ceo dan i noć, Foto: Fonet/Ilustracija

vezivala ćerku zavojima i terala je da radi

TROGODIŠNJU ĆERKICU SU UGURALI U PEKARSKU KOMORU ZA TESTO I PUSTILI PARU! Zločin koji je ZGROZIO Balkan!

Njihova deca se nisu igrala igračkama, već su se u pekari igrala testom, posudama za jaja i hemijskim sredstvima, pričaju svedoci

Objavljeno:

Zbog sumnji da je svoju trogodišnju ćerkicu za kaznu ugurala u fermentacijsku komoru za testo u pekari, pa devojčici pustila paru, podignuta je optužnica protiv 28-godišnje vlasnice pekare u jednom gradu na području Slavonije.

Osim pekarke, optužen je i njen 34-godišnji suprug, a par se tereti za zlostavljanje njihovih triju ćerki od maja 2013. do juna 2016. godine.

Prema optužnici, kontinuirano zlostavljanje i zanemarivanje događalo se u prostorijama porodične pekare u koju je bračni par dovodio decu i terao ih da rade po ceo dan i noć.

Optuženi supružnici su to porekli, tvrdeći da decu nisu dovodili u pekaru, osim na kratko, da ih ne bi ostavljali same kod kuće. Međutim, prema izjavama svedoka koje je tužilaštvo ispitalo, a reč je o njihovim radnicima, 28-godišnja vlasnica je svoju ćerku stavljala u kolevku koja se nalazila u pekari i vezivala je zavojima kako se ne bi pomerala, a kolevku bi zatim prekrila čaršavom.

- Supružnici su se često svađali, između njih je vladala napetost. Kad sam kod njih radila, njihova trogodišnja kći je svakodnevno boravila ili u pekari ili na dvorištu. U proizvodnji gde se pekao hleb i pecivo, stajala je kolevka u koju je majka stavljala devojčicu koju je vezala zavojima.

- To je mesto na kojem je jako vruće, pa sam videla kako se dete budi mokro - ispričala je jedna od bivših radnica koja tvrdi da ni jedno od troje dece supružnika nikad nije išlo u vrtić niti su imali dadilju.

- Njihova deca se nisu igrala igračkama, već su se u pekari igrala testom, posudama za jaja i hemijskim sredstvima. Videla sam kada je gazdarica čistila pekaru Domestosom, a jedna od ćerki je došla do nje i slučajno je po očima posula deterdžent. Zbog toga ju je ošamarila, pa je počela da joj curi krv iz nosa. Videla sam i kad se curica igrala s Čarlijem po dvorištu, a majka ju je udarala po glavi.

Od druge koleginice sam čula da se curica igrala mikserom za mešanje pekarskih proizvoda u pekari koji joj je zahvatio i iščupao kosu na temenu. Curica je odvezena doktoru, a roditelji su tamo rekli da se to dogodilo kod kuće - utvrdila je još jedna bivša radnica.

Takođe, prema izjavama nekih od svedoka, a što je potkrepljeno i medicinskom dokumentacijom, početkom 2014. mešalica za testo je doista iščupala kosu tada 2,5-godišnje kćeri sa oko 10 centimetara temena.

Više svedoka je, pak, ispričalo da je čulo za događaj u kojem je majka devojčicu po kazni ugurala u komoru za hleb s parom - reč je o komori u koju se guraju kolica s dizanim testom i u koju se pušta vrela para.

Svedoci su, takođe, ispričali da su videli da jedna od ćerkica sama baca komadiće testa u mikser, ali i da je sama vadila pečene pekarske proizvode iz vrelog pleha.

Devojčica čiju je kosu zahvatio mikser u Centru za socijalni rad ispričala je da “zna zašto se s njom razgovara i da je mama ne ostavlja samu kod kuće, da je ne zatvara u komoru i da se ne igra s Domestosom”. Na pitanje psihologa ko joj je rekao da to sve kaže, devojčica je odgovorila: “Mama”.

Bonus video

ZIMOVANJE IZ KOŠMARA! Žičara krenula unazad, bacala skijaše kao krpene lutke!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.