DRAŽEN JE JEZIVIM ZLOČINOM ŠOKIRAO CEO SVET: Ženu je poštedeo samo DA BI PATILA DO KRAJA ŽIVOTA! (FOTO)
Monstrum Dražen Dakić ubio je rođenog sina i još dvoje ljudi, Foto: Facebook printscreen

strašno

DRAŽEN JE JEZIVIM ZLOČINOM ŠOKIRAO CEO SVET: Ženu je poštedeo samo DA BI PATILA DO KRAJA ŽIVOTA! (FOTO)

On je ubio partnera svoje bivše supruge Marije, supruginu rođaku i svog šestogodišnjeg sina

Objavljeno:

Hrvat Dražen Dakić (41), ubica koji je 2017. godine zapanjio ceo svet krvavim pirom, u petak će se prvi put pojaviti pred sudom.

Podsetimo, Dakić je 14. septembra 2017. u večernjim satima u nemačkom gradu Vilingendorfu ubio partnera svoje bivše supruge Marije, supruginu rođaku i svog šestogodišnjeg sina Darija. Nemački Bild piše, pozivajući se na izvore bliske tužilaštvu, da će Dakića teretiti za posebno okrutna ubistva koja je unapred planirao, a svoju bivšu suprugu i majku njihovog deteta ostavio je da živi samo zato da bi do kraja života patila za izgubljenim detetom. Kao motiv krvavog napada istražitelji navode ljubomoru, odnosno Dakićevo neprihvatanje činjenice da ga je Marija ostavila i pobegla od njega zajedno sa šestogodišnjim sinom Darijom. U optužnici se navodi i da je planirajući ubistvo Dakić, bivši vojnik poznat policiji po nasilnom ponašanju i pretnjama, u avgustu nabavio oružje iz Hrvatske ili Srbije i dao se u potragu za bivšom suprugom i detetom.

Njegova bivša supruga Marija nadala se da će njihovo novo boravište ostati tajno, a kako je dečaka morala da upiše u školu, direktorku škole i komšije zamolila je da njihova adresa i identiteti ostanu tajni. Ali Dakić ih je, nažalost, ipak uspeo da pronađe. Tog kobnog dana Dario, njegova majka, njena rođaka s trogodišnjom ćerkom i Marijin partner slavili su u kući Darijov prvi dan škole, a Dakić je u kuću upao prošavši preko bašte i terase. Kada je ušao u kuću, prvo je ubio svog sina, zatim novog partnera svoje bivše žene, a potom i njenu rođakju, a njegova bivša žena uspela je da pobegne. Trogodišnja devojčica je uspela da se spase tako što se sakrila u ormar.

Dakić se posle trostrukog ubistva dao u beg automobilom, a policija je pokrenula jednu od najopsežnijih potera, u kojoj su učestvovali helikopteri, antiterorističke jedinice i brojne policijske patrole. Građani iz tog dela Nemačke upozoreni su da se drže kuća jer je Dakić naoružan i opasan. Pet dana kasnije, Dakić je uhvaćen u mestu Neufra, predgrađu Rotvajla, nakon što je policija dobila dojavu jednog građanina o sumnjivoj osobi koja se šetala ulicom s tri plastične vreće u rukama. U trenutku hapšenja Dakić je bio pod stablom ispod kojeg se sklonio od kiše. Uhapsila su ga dva policijska službenika iz Rotvajla, a nije pružao otpor. Samo je policajcima rekao da je on taj koga traže.

Policija je otkrila da je u plastičnoj torbi nosio i naoružanje “jugoslovenske proizvodnje”. Takođe je rečeno da u trenutku uhićenja Dražen Dakić nije izgledao kao neko ko je posljednjih pet dana proveo na otvorenom. Za Dakićem je bila izdana i poternica na nemačkom i hrvatskom jeziku, s nagradom do pet hiljada evra za informacije o njegovom mestu boravka.

Tokom suđenja svi detalji monstruoznog zločina trebalo bi da izađu na videlo, a istražitelji i dalje pokušavaju da saznaju da li je Dakić pri planiranju ubistva i tokom bega imao pomagača.

Tužilaštvo traži izricanje doživotnog zatvora za Dražena Dakića, koji se sve vrema ispitivanja i istražnog postupka branio ćutanjem.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.