GOVORIO JE NAŠEM SINU - HAJDE PLJUNI MAMU, PA ME PRISILJIVAO NA ODNOSE DOK SU DECA SLUŠALA: Hrvatica otkrila HOROR koji joj je priređivao bivši MUŽ!
Pretrpela je najgore zlostavljanje, Foto: Pixabay

šokantna ispovest

GOVORIO JE NAŠEM SINU - HAJDE PLJUNI MAMU, PA ME PRISILJIVAO NA ODNOSE DOK SU DECA SLUŠALA: Hrvatica otkrila HOROR koji joj je priređivao bivši MUŽ!

Ona je prošla kroz pravi pakao!

Objavljeno:

Hrvatski portal "Express" nedavno je objavio potresnu priču žene koja je pretrpela stravično zlostavljanje u braku.

- Sigurna sam da on pati od teškog narcisoidnog poremećaja ličnosti. Tu nema prave emocije, nema empatije, on niti naše dete ne voli istinski, samo kopira matrice ponašanja drugih ljudi. A ja, iako sam ga volela svim srcem, nikada nisam dobila ljubav, samo zlostavljanje i užas – započinje svoju priču Cvita (pravo ime poznato redakciji).

Znali su se, vrlo površno, iz mladosti, danas su oboje iznad 40 godina. Sve je počelo kada su počeli zajedno raditi, a Ante se Cviti počeo udvarati.

- Jako dugo nisam pristajala na to. Nisam ništa s njim htela imati, no on je strašno uporan i ima tu moć da manipuliše ljudima, bez obzira je li reč o muškarcu ili ženi. Uspeo je da me osvoji. Od kada smo počeli da se zabavljamo, od prvog dana mi je bio u frižideru, krevetu i stanu, te se odmah ponašao kako je to sve njegovo. Ušao mi je u porodicu, među decu. Ja imam dve kćeri, a i on ima svoju decu iz prethodnih veza, njih troje. Inferioran je bio u poređenju s njima - nije se ni ljutio ni radovao, oni su samo bili neki dodatak. One su mu, kasnije sam shvatila, bile potpuno nebitne, kao neki prolaznici – priča Cvita o muškarcu koji se više od godine posle prekida veze i razilaženja ušuljava u njezin vrt, pokušava ući u kuću, ponižava je verbalno pred decom i divlja posred ulice – a niko mu ništa ne može.

Vrbuje i Cvitinu decu, pa je tako najstariju kći odveo na kafu i obećao joj kako će joj platiti kurs čega god želi ako sjedoči protiv mame na sudu.

- Živeli smo od početka na dve adrese - u mom stanu u Zaprešiću te njegovom momačkom stanu na Savici, i radili smo jedno uz drugo. Kad sam ja došla onda smo on i ja stvorili jednu zasebnu firmu jer je on meni stalno govorio ‘a gde si ti bila kad sam ja stvarao svoju prvu firmu’. Sav kapital je bio njegov i sada mi je to problem pri podeli iako smo mi u sedam godina od toga napravili čudo. Sada vredi pola miliona evra, ali ja tamo više nisam zaposlena jer mi je vlastiti muž dao otkaz tvrdeći da se nisam pojavila na poslu. Istina je takva da mi nije isplatio minimalac, blokirao karticu za gorivo i nije platio vrtić za maloga te sam bila prisiljena s tri strane ostati doma s detetom – kaže Cvita koja je Antu potom prijavila inspektoratu a koji je dokazao kako je tu bilo niz nepravilnosti te je pokrenut prekršajni postupak.

- On je, navodno kažnjen za te propuste ali ja na trgovačkom sudu nisam mogla dobiti tu presudu. Nisu mi hteli dati jer nisam stranka u postupku. Dakle ja sam oštećena ali stranka u postupku je inspektorat pa ja ne smem videti presudu. Onda sam ja pisala uredu za pravo na informiranje. To je bilo pre mesec dana i čekam odgovor. Bez te presude nisam u mogućnosti ga niti tužiti za otpremninu, neplaćene godišnje ili nešto drugo, to mi je preko potrebno – objašnjava Cvita koja se želi maksimalno odmaknuti od čojeka koji ju je terorisao, tukao, sistemski iskorištavao i ekonomski uništio, koji joj je uništio ostatak života.

- Živeli smo i radili skupa, dve godine je funkcionisalo relativno normalno. Prvi put kad sam ostala trudna, nagovorio me na pobačaj, jer je bilo puno posla i nismo imali vremena za dete. Posao je uvek bio na prvom mestu.Godinu dana kasnije ponovo sam ostala trudna. U sedmom mesecu trudnoće saznala sam da on ima još jednu ženu te da je i njoj napravio dete. To sam saznala tako što je mene nazvala njegova bivša (jedna od majki djece) - jer sam ja njegove klince tretirala kao svoje - naime moj muž uopšte nije sposoban brinuti se za dete, niti za malo niti za veliko. Ona me nazvala i rekla mi da je zove neka žena da pita jesam li ja trudna, jer je načula da je neka njegova žena trudna. Dobila njen broj i nazvala je. Rekla mi je da je Ante njen dečko i da se oni zabavljaju već 6 meseci. Ispostavilo se da ona nije znala za mene. Otišla sam njemu u stan i dok sam ja bila kod njega ona je došla i napravila scenu. Bacala je stvari, urlala, razbijala i vikala. On je bio zbunjen na prvu ali se vrlo brzo prešaltao, ali onda nas je čak i upoznao. Ona je otišla na abortus a on se pravio kao da se sve to njega uopšte ne tiče, kao da se to nije desilo nama. Nikada se nije izvinio nego se to više nikada nije spominjalo.Mene je to proždiralo iznutra, nikada preko toga nisam prešla. To je bio početak kraja, iako je bilo još takvih – ražalošćeno priča Cvita koja je i u papirima za razvod navela preljubu kao jedan od razloga.

Anti je, kaže, jako važno da stalno okolo zavodi, ceo život mu se vrti oko toga i oko novca.. Time i mlaćenjem žena pokazuje sam sebi kako je ‘mačo’ i muževan.

- On je mene istukao više puta, između ostalog nedugo pre finalnog prekida na godišnjem odmoru prije dve godine. Tada nisam otišla na policiju što je moja velika greška, bio je na uslovnoj i znala sam da će u zatvor. Umesto na policiju ja sam se samo pobrala doma s decom, a on je gotovo odmah naručio prostitutku da ga prati i bude s njim dok je na moru. On je potpuno devijantno stvorenje, bez ikakvog osećaja pripadnosti. Istukao me tako jako još jednom pre, tada sam ga prijavila, i onda je osuđen na neku uslovnu kaznu. Stalno me mlatio, za svaku sitnicu i vređao, sve pred decom. Svaki puta kad sam se ja spremala otići on se počeo pretvarati da je divan. Pitam se i ja zašto sam toliko vremena izgubila, ali to ima veze i s njegovim poremećajem, takvi ljudi fantastično manipulišu – prepričava Cvita koja je pronašla i njegove rezervne telefone preko kojih se dopisivao s drugim ženama. - Kada sam radila s njim bila sam na minimalcu, nisam nikakav dodatak dobivala na ruke, ništa, za razliku od svih radnika. Rekao mi je 'ti si mi žena, pa neću valjda tebi isplaćivati platu, to je sve naše'. Na račun sam dobivala 2.500, a sve ostalo ide njemu. Ja se od početka borim za taj svoj novac, i govorim mu da ga nije briga što ću ja napraviti sa svojim novcem, hoće li ga potrošiti na sebe ili nešto treće, moram imati neki novac na raspolaganju. Deo ću dati u kuću a nešto meni, međutim meni on nikada nije dao celu platu, ali je stalno ucenjivao. On je mene za plaćanje računa ili 50 kuna za hranu tražio seks. I mene je to ubijalo, kako da to radim kad smo posvađani, a on se ponaša kao neki poludeli nimfoman. Postoji razlika između seksa s prisilom i silovanja. Seksa s prisilom je bilo na dnevnoj bazi, nije postojalo ne, zgurao bi me tamo u kupatilu i prisilio na to. Kada su klinci bili mali nisu niti razumjli, ali kada su narasli počeli su shvatati šta on meni radi u kupatilu. Kad je on izašao onda bi oni meni prebacivalii i govorili ružne reči, mojoj deci je to nešto strašno – priča o agresivnom Anti koji je nju i decu često ostavljao nedeljama bez kune dok bi on išao na put, a Cvita bi od ono malo što je imala kuvala i njegovim radnicima koje je terao da rade i praznicima.

- Žrtvovala sam se maksimalno a nisam dobila ništa. Nikakvu emociju, čak jedva preživljavanje. Sve sam to čekala ali nikada nisam to dočekala, on je bez empatije. Sada opet ima neku ženu. Nakon dva meseca je ostala trudna ali izgubila je dete nakon nekoliko meseci, kaže od stresa koji joj je on priuštio. Ona je isto samohrana majka, on tim trudnoćama veže žene uz sebe, to mu je taktika. Tako i bira žene koje su emotivno nestabilne, samohrane majke – kaže Cvita koja je u jednom trenutku dala otkaz i pronašla novi posao, naivno misleći kako će joj financijska nezavisnost poboljšati vezu.

- Sabotirao mi je taj posao, dolazio mi u firmu, pravio mi scene, štipao me, urlao, čim je vidio moj auto ispred firme. Zbog tog maltretiranja i toga što mi je rekao 'ili ćeš biti moja ili ničija' bio je 15 dana u zatvoru, zbog pretnji. Razbio mi je službeni računar, i vrata je razvalio kad je tu divljao. Pre toga, dok sam još imala dva računara, privatno i poslovno, i dva telefona to se sve uveče stavljalo na punjače. Nešto smo se posvađali, a kada sam se probudila nije bilo niti jednog laptopa niti jednog telefona. Nisam mogla verovati da mi se to dešava. Ja odem i prijavim to na policiju, A onda sam shvatila da mi je pre toga nestajao ključ od auta, tražim, tražim, ništa nema, tražim bravara. Stalno sam nešto muljala na poslu da prikrijem što mi je radio. Nisam mogla dokazati da je on sve to uradio. Sipao mi je šećer u rezervoar. I to su sve stvari koje mi je napravio pre venčanja – kaže Cvita koja ga je iz zatvora izvukla jer se sažalila nakon što je njegova porodica moljakala da ne svedoči protiv njega “jer će propasti posao’.

Vratila se u njihovu firmu nakon što je on obećao da će sve od tada biti med i mleko. Usledilo je venčanje nakon 6 godina veze i dva meseca idile pre no što se opet vratio na staro, u još gorem obliku.

- Prijavila sam ga za ekonomsko zlostavljanje, iako je to kazneno delo on je bio prekršajno gonjen. Sud se vodio u manjem mestu kraj Zagreba. On je otišao tamo, izmanipulisao je tu sutkinju, doneo je neke 'dokaze' kako sam ja rastrošna i ishodovao oslobađajuću presudu što je s obzirom na dokaze naprosto nemoguće. Donosio je ‘dokaze’ koji nemaju veze s postupkom i sutkinja je to prihvatila. Ja sam gotovo 7 godina živela na rubu egzistencije, nisam imala za hleb i mleko. Tužili su me za komunalije, ne mogu dići kredit jer sam blokirana, samo mi kosturi iz ormara iskaču za dugovanja iz tog perioda za koja ni ne znam. Čekam novi ovršni zakon i ne mogu si maknuti blokadu s računa jer ja ne mogu to platiti. On iskorištava moje siromaštvo da bi me ocrnio i prikazao kao groznu nemajku, a s druge strane on nije za svoje dete dao otkada se rodilo, doslovno otkada se rodilo. Za dete sam preko njuškala kupila polovni krevetić i opremu pre nego se rodio, a radili smo oboje i imali više nego dovoljno za pristojan život. Tužen je za uskraćeno uzdržavanje. Postupak se razvlači već treću godinu po raznim sudovima. Menjaju se suci i nadležnost a nikako da donesu presudu, iako je održano desetak ročišta. I to sve kod nas prolazi – jada se Cvita o čoveku koji je bio u zatvoru zbog pretnji, koji ima podeblji dosije, kažnjavan višestruko prekršajno pa i kazneno. - Govorio je našem sinu od malena držeći ga u naručju ‘hajde pljuni mamu’, a meni bi govorio da sam kurva, koza bez mozga, šupljača i da ću mu ‘pušiti za sendvič’. Omalovažavao me pred decom na dnevnoj bazi. Danas, kada se klinci razljute, imaju taj isti vokabular. Trajno su oštećeni, svi mi. Ja im to ne zameram, jer snosim posledice svojih postupaka. Pokušavam nešto popraviti, a u stvari se raspadam iznutra u svom očaju i nemoći. Vidim tek sada svu silu onoga što nam je on napravio tih godina. Uz to sam i na rubu egzistencije. Trebala sam stati nakon deteta u 34. godini, nisam mislila da bih upoznala nekog muškarca i rodila u 42. godini, ali sam ga toliko volela, iako on mene nije – kaže Cvita čiji bivši i dalje zna banuti njenoj majci, koja ima 1.200 kn penzije, u stan i pojesti sve iz lonca. Cvitu i dalje maltretira.

- Kada dolazi po dete urla ‘kurvo’ usred ulice, i njemu je to smešno, zabavlja ga. Nedugo, iako nismo više skupa, on je ušao na donji ulaz kada sam ostavila pritvorena vrata, navaljivao je ući u moj stan, gurao mi je vrata koja sam držala. U zadnji čas sam ga uspela pošpricati sa sprejem i nakon što je otišao, nazvala sam policiju. Tražim zabranu pristupa. Pre tri godine sam ga dakle prijavila sudu za neizdržavanje deteta, i to još uvek nije rešeno, možda čekaju da dete dosegne punoletnost. Postoji privremena jera prema kojoj je on dužan plaćati određeni iznos mesečno. Ne plaća nikad dobrovoljno, ali sedim mu ovrhom na računu, međutim i tu retko kada nešto kapne jer on sam sebi isplaćuje platu – kaže Cvita i posebno je naglasilabeskrupuloznost FINA-e koja 60 dana nakon što je naplatila alimentaciju zadržava ovršeni novac, dečji novac koji služi za osnovne životne potrebe.

- Znate li što znači 60 dana čekanja za samohranu majku koja uz to ima i stambeni kredit? Spomenuti ću i enormno visoke naknade za svaku provedene transakciju. Fina tvrdi da tu naknadu naplaćuje od ovršenika, ali naplaćuje tačan iznos alimentacije a ne uvećan za svoju naknadu pa tako samohrane majke dobivaju na račun umanjene iznose. Alimentacije bi trebalo izuzeti iz ovršnog zakona i doneti za njih posebne uslove a time bi se trebala po mom mišljenju pozabaviti pravobraniteljica za decu, jer je to sramotno! - kaže Cvita koja se naučila sto kuna rastegnuti preko cele nedelje i pokušava pored redovnog posla uvek zaraditi i nešto sa strane, drugačije ne bi mogli preživeti.

Auta više nema, muž je uzeo sve. Iako imaju više zajedničkih auta, svi glase na njega. Nakon što su se razišli, došao je s rezervnim ključem i odvezao njen auto, nikakva velika vrednost, polovni auto vrijednosti od 2-3000 Evra.

Kad je dete bolesno, mora u bolnicu i kod doktora taksijem ili javnim prevozom. Nakon što je Ante nekoliko puta nebrigom doveo u opasnost život njihovog deteta Cvita je zatražila viđanje uz nadzor. Javlja nam kako je to sada prva prava “pobeda” u njezinom mučnom slučaju, odobreno je, napokon, viđanje uz strogi nadzor.

- Osećam se kao da je neko rekao ‘ne, nisi luda’ – kaže Cvita kojoj bivši više neće moći krasti dete pred nosom s dvorišta ili iz vrtića i onda ga negde odvesti na više dana, bez adekvatne odeće i obuće. Žao joj je što ga nije prijavila svaki puta kada ju je prebio, ovako je samo jednom dobio uslovnu nakon što ju je pretukao na Sljemenu.

- Ode u vrtić, podigne dete i nestane. Jednom ga je uzeo iz mog vrta, maleni je bio u pantalonama za igru na dvorištu. Odveo ga je i nije se javljao na telefon, a nakon 3 dana mi je poslao sliku deteta koje spava na zadnjem sedištu automobila na hrpi smeća i papira. Nije ga vratio više od dve nedelje. Urlala sam od boli, noćima nisam spavala, mislila sam da ću umreti. Kao da mi je neko iščupao srce. Obilazila sam policiju i centar na dnevnoj bazi, ali nisu se baš uzrujali – kaže o Anti Cvita.

Tvrdi da mu je ‘duševna hrana nanositi njoj bol’, dete je samo sredstvo. Centru je njegove postupke prijavljivala dvadesetak puta, a niz pisama je poslala i pravobraniteljici i ministarstvu. Centar ih je i dalje, kaže, gledao kao ‘par koji se ne slaže’.

- Poistovećivali su žrtvu i zlostavljača. Rekli bi nam da neadekvatno brinemo o detetu – oboje, kao da on uopšte brine o detetu – zašto nas izjednačavaju. Poslali su i mene u roditeljsku školu, dakle ne postoji niti trunka razlučivanja žrtve i zlostavljača – kaže Cvita kojoj će biti jako teško dobiti išta od firme u koju je uložila svoj novac, trud i rad jer nikada nisu bili prijavljeni kao par na istoj adresi.

Sa suda prepričava jednu anegdotu koja se čini kao previše nestvarna čak i za Hrvatsku.

- Bio je optužen za neplaćanje po privremenoj meri jer 8 meseci nije dao niti lipe. Osuđen je na 6 mj. zatvora i dve godine uslovno. Onda smo se venčali i on je odmah odjurio s venčanim listom kako bi to zaustavio, no dva meseca kasnije ja sam to opet aktivirala jer se nastavilo psihičko i ekonomsko zlostavljanje. Navela sam u tužbi (spisu za opoziv uslovne) broj predmeta, međutim kako je to došlo na novi sud promenio se i broj spisa i njemu je komisija za opoziv uslovnee odbacila slučaj – iako je reč o istom ocu, istom detetu i istom kaznenom delu samo na spisu piše drugi broj – kaže Cvita o, kako ga zove, recidivistu koji uvek nekako pobegne pravdi.

- Treba imati na umu da je on sve ovo radio i drugim dvema ženama s kojima ima decu a radiće i ovoj četvrtoj s kojom je sada. Začarani krug se nastavlja – kaže Cvita i setno se prisjeća kako joj je on tokom ‘veze’ i ‘braka’ često govorio kako “treba naučiti biti ponizna”.

-Trebala sam ljubav, partnerstvo i poštovanje, a on je meni govorio o poniznosti. Ne bih to niti psu rekla – kaže danas Cvita.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Express.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.