UŽASNA TRAGEDIJA U HRVATSKOJ: Dva brata planinara stradali jedan za drugim na potresan način!
Dva brata stradala u užasnoj nesreći, Foto: Fonet

nesreća na mosoru

UŽASNA TRAGEDIJA U HRVATSKOJ: Dva brata planinara stradali jedan za drugim na potresan način!

Prema prvim informacijama, tragedija se dogodila na klizavom terenu i radi se o braći u strarosti od 57 i 60 godina

Objavljeno:

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) saopštila je da su u blizini planinarskog doma na Mosoru stradala dva muškarca koja su bila braća.

Prema prvim informacijama, tragedija se dogodila na klizavom terenu i radi se o braći u strarosti od 57 i 60 godina. Obojica su boravili u planinarskom domu.

Jedan od njih je izašao po vodu, okliznuo se na ledu, udario glavom i ostao na mestu mrtav. Ostatak grupe bio je u domu pa im je bilo neobično zašto se ne vraća. Izašli su da ga potraže i kada su ga našli mrtvog, drugi brat je dobio srčani udar. Uzalud su ga pokušali da ga reanimiraju i on je preminuo.

Pripadnici HGSS-a su otišli na mesta nesreće da pomognu u transportu stradalih. Prema policijskim informacijama, tragedija se dogodila u subotu oko 19,30 sati. Tela stradale braće na Mosoru tokom dana će biti prevezena u splitsku bolnicu, saznaje se se od čelnika Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) Vinka Prizmića.

- Planirano je da tela stradalih sa Mosora budu prevezena u splitsku bolnicu helikopterom Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva, a ako to ne dozvole vremenski uslovi, onda će uz pomoć pripadnika HGSS-a njihova tela biti prevezena kopnenim putem - rekao je za Hinu Prizmić.

Prizmić je potvrdio kako je mlađi od stradale braće (57) iz planinarskog doma otišao po vodu na obližnji izvor, a pošto je teren bio zaleđen i klizav, on je pao u taj izvor.

- Kad su dvojica preostalih koji su boravili u planinarskom domu, od kojih je jedan bio stariji brat (60) onoga koji je otišao po vodu na izvor, primetili da se on nije vratio, pošli su u potragu. Videvši mrtvo telo svojega mlađeg brata, srce starijeg brata je otkazalo te je i on umro na licu mesta - kazao je Prizmić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.