DRAKULA IZ BEOGRADA ZAVEO ZAGREPČANINA, PA MU POKRAO SVE ŽIVO: Hrvatski mediji teško optužili Srbina!
Teške optužbe na račun Drakule, Foto: Youtube printscreen

hrvatski mediji u transu

DRAKULA IZ BEOGRADA ZAVEO ZAGREPČANINA, PA MU POKRAO SVE ŽIVO: Hrvatski mediji teško optužili Srbina!

Ubrzo je usledilo upoznavanje, Srđan je stigao u Zagreb, a nakon druženja uživo Gorana je pokrao, piše Jutarnji list

Objavljeno:

Hrvatski mediji pišu da je Srđan Drakula (34) iz Beograda, kako kažu "internacionalni varalica rođen u Gospiću", prevario i pokrao Gorana M. iz Zagreba, i da je cela priča počela 2013. godine na sajtu za upoznavanje Planet Romeo gde je Srđan, pod nadimkom Yu Boy, kontaktirao Gorana M. čiji je nadimak bio Notorius_Zg.

Vrlo brzo su se zbližili preko poruka, a Drakula se Goranu predstavio kao Aleksandar Aco Đurković. Ubrzo je usledilo upoznavanje, Srđan je stigao u Zagreb, a nakon druženja uživo Gorana je pokrao, piše Jutarnji list.

Kako pišu Hrvati, iz kutijice s nakitom uzeo mu je uspomene sentimentalne vrednosti - zlatnu narukvicu od tri vrste zlata, zlatni lančić s priveskom u obliku krsta, pleteni zlatni lančić i dva sata marki Raimond Weil i Tissot. Šteta je oko 12.000 kuna, piše Jutarnji.

- Rekao mi je da se zove Aco, da je iz Srbije i da je na privremenom radu u Hrvatskoj. Tvrdio mi je da je u Zagrebu unajmio stan s kolegom i da rade na dve lokacije, u Zagrebu i Rijeci. Zamolio me da ga primim k sebi na nekoliko dana jer je njegovom kolegi u posetu došla žena. Nisam imao razloga da sumnjam da je lopov. Nakon dva dana, rekao mi je da ide na svadbu u Beograd i da će se vratiti. No nije. Nekoliko dana kasnije, vidio sam da mi fale satovi iz ladice regala, a onda sam vidio da nema ni zlata. Preko interneta sam ga zamolio da mi vrati moje stvari i rekao da u stanu postoje brojni dokazi, pa i njegova jakna, da je bio kod mene. Znam da je glupo, ali tvrdio je da je po zanimanju pravnik i da radi za britansku firmu. Nije mi se činio kao osoba kojoj manjka novca jer je bio pun nakita, prstenja, ogrlica. Smatrao sam to preteranim kićenjem. Pretvarao se da je ležerna osoba, a ne kleptoman, objašnjavao je policiji Goran M. svoje loše iskustvo s Drakulom.

Iako je Drakulu molio samo da mu vrati uspomene, on ga je zavlačio i pritom preklinjao da ga ne prijavi policiji, a u jednoj od poruka posrnuli Yu Boy se “posuo pepelom” i priznao Goranu M.: “Nisam taj nakit i satove uzeo od tebe da bih to prodao, nego da nosim to na sebi. Nazvaću te i donijeću ti nazad. To je neki vid kleptomanije”.

Na Kaznenom sudu u Zagrebu zbog krađe zlata i satova između Drakuli traje suđenje na kojem je glasno odbacio optužbe, rekavši:

- Nisam kriv!

Nedugo nakon što je Goran M. shvatio da je pokraden, u virtualnom svetu osvanula je i stranica s Drakulinom fotografijom ispod koje je, umesto imena, pisalo “OPREZ LOPOV”. A ubrzo je Goran otkrio da nije jedina Drakulina žrtva.

Srđan Drakula je u pritvoru u Remetincu gde je premešten iz pulskog zatvora, nakon što je odležao devet meseci zatvora zbog krađe.

Kako pišu hrvatski mediji, među odskočnim daskama u njegovim počecima “probijanja” na estradnu scenu bio je video-spot pod nazivom "Ljubav s naslovne strane”, koji je lansirao sa srpskom novinarkom Divnom.

A u jednom intervjuu pre osam godina, gdje su ga intervjuisali kao voditelja emisije Skandal Plus, na pitanje o neostvarenim snovima Drakula je odgovorio da mu je želja da vrati čast novinarskoj profesiji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata.hr/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.