MORAM DA TE NEŠTO ZAMOLIM: Ovo je zgodni Mate koji je na ovaj način prevario mnoge frizerke! (FOTO)
Svima bi tražio telefon da mu pozajme, Foto: Printscreen/facebook

TAKTIKA

MORAM DA TE NEŠTO ZAMOLIM: Ovo je zgodni Mate koji je na ovaj način prevario mnoge frizerke! (FOTO)

Mate je imao dobro razrađen plan

Objavljeno:

- Uđe pre jedno dve nedelje u frizerski salon visok, mršav, zgodan dečko kratke talasaste kose, kratko me pozdravi, odmah mu po naglasku shvatim da je Dalmatinac. Pozdravim i ja njega, a on mi odgovara: “Baš mi je neprijatno jer se ne poznajemo ni pola minuta, a već nešto moram da te zamolim, ali stvarno je hitno”.

- U kući imam rezervni ključ “Je l’ mi možeš da mi pozajmiš mobilni samo za jedan poziv, treba da nazovem brata", citira ga Marija, frizerka koja se krajem januara susrela s, kako ga opisuju njegove žrtve, “šarmantnim prevarantom” koji je u proteklih dvadesetak dana "operisao" po Zagrebu, Zaprešiću, Samoboru...

Imao je dobro razrađen plan – nakon što bi ušao u frizerski salon, pozdravio bi se, a zatim uspaničeno počeo da govori da mu “hitno treba telefon za poziv bratu”.

- Slučajno sam zaključao ključeve u automobilu i sad ne mogu ući u njega, a unutra su mi i novčanik, mobilni, dokumenti, sve. Nedavno sam se s bratom doselio iz Vodica i ne znam skoro nikoga ovde, živimo u Pojatnom i tamo mi je rezervni ključ, pa bi li mi, molim te, mogla pozajmiti samo da ga nazovem i kažem mu da mi donese ključeve u grad jer mi je hitno, žurim na razgovor za posao – bila je jedna od više verzija priča koje je prevarant “prodavao”.

Nekima bi se predstavljao kao Mate iz Vodica, drugima kao Luka iz Splita, trećima bi rekao da je Jure iz Primoštena.

– Naravno da mu se brat kojeg je navodno zvao nije javio, a ja sam se sažalila nad njih i pozajmila mu dvesta kuna za taksi. Nisam ga više nikad videla, a posle sam od kolegica čula da je i njima “prodavao” slične priče. Neke su shvatile da je muljator, ali dosta njih davalo mu je po sto, dvesta, trista kuna – kaže jedna od žrtava uz napomenu da ništa nije prijavila policiji “zato što je mislila da tu nema elemenata krivičnog dela jer mu je sama dala novac”. Slično su postupile mnoge žrtve, kojih je u protekle tri nedelje bilo više od pedeset. U policiji kažu da bi ovakve slučajeve, bez obzira na to što možda nije reč o velikoj šteti, svi trebalo da prijavljivljuju jer elementi krivičnog dela i te kako postoje.

Bonus video:

Dolazak organizatora skupa spomen Milanu Nediću i verbalno prepucavanje

(Espreso.co.rs / Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.