LEZI KAKO VI ŽENE VOLITE, OVO JE BOŽJA KAZNA JER NISI SVIMA DALA: Nova svedočanstva o LEKARU MANIJAKU!
Slučaj lekara manijaka je nešto o čemu svi pričaju, Foto: Pixabay

kršenje etike

LEZI KAKO VI ŽENE VOLITE, OVO JE BOŽJA KAZNA JER NISI SVIMA DALA: Nova svedočanstva o LEKARU MANIJAKU!

- Imala sam 13 godina kad sam bila na pregledu. Koje gadarije je rekao meni, tada devojčici, danas 38-godišnjoj ženi. Noćne more sam imala od tog bolesnika kao dete - napisala je jedna pacijentkinja

Objavljeno:

- Prvo mi se naguzite, a onda lezite onako kako vi žene najviše volite, na leđa s jako raširenim nogama - govorio je ortoped manijak, čije pacijentkinje ovih dana u Hrvatskoj otkrivaju detalje trauma koje su imale s njim.

- Imate tešku autoimunu bolest; to vam je Božja kazna jer niste svima dali - govorio je, kao i "Naslonite guzicu na vrata, podignite ruku i recite "Pozdrav Poglavniku!", ali i "Razgovaraću radije s vašim mužem, vi ženske ste neuračunljive. Sviđa li se vama biti njen rob?” - govorio je on decenijama, koliko je trajalo njegovo iživljavanje nad ženama.

Pacijentkinje su konačno počele da govore o lekaru iz zagrebačke Kliničke bolnice Dubrava, o kojem je Povjerenstvo Ministarstva zdravstva pokrenulo istragu nakon što je jedna pacijentica odlučila da izađe iz anonimnosti i pred televizijskim kamerama prepriča šta joj je sve - pred medicinskom sestrom - izgovorio lekar kod kojeg je došla da joj pomogne.

Posle njenog svedočenja sve je više pacijenata progovorilo o svojim iskustvima, ali već i površna pretraga pokazala je da njegovo ponašanje nije nikakva novost: na specijalizovanim stranicama pacijenti kontinuirano od 2011. godine pišu šta su sve doživeli u njegovoj ordinaciji.

Sudeći prema komentarima, najčešće je vređao žene, koje je tretirao kao seksualni objekt predodređen za uvrede, a muškarci su mu dolazili na tapet ako, po njegovom sudu, nisu bili dovoljno muževni, dominantni ili inteligentni. Izuzetak nisu bila ni deca.

- Imala sam 13 godina kad sam bila na pregledu. Koje gadarije je rekao meni, tada devojčici, danas 38-godišnjoj ženi. Noćne more sam imala od tog bolesnika kao dete - napisala je jedna pacijentkinja, iz čega se može zaključiti da je takvo ponašanje za lekara bilo uobičajeno i pre 25 godina.

Druga piše kako je vređao njezinog muža, “mekušca”, jer ju je gurao u kolicima. Muškarcu od 68 godina objasnio je da okoštavanje ramena, od kojeg je pacijent patio, ide od mozga te da on “očigledno mozga nema kad mu se ramena okoštavaju”.

Slučaj je uzburkao zdravstvene vlasti u Hrvatskoj i pokrenuta je procedura, nakon koje ortoped, teoretski, može ostati i bez licence. Koliko će trajati celi postupak i kad će se znati epilog - ne zna se.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.