PROVOKACIJA HRVATSKOG MINISTRA ODBRANE: Vučić je dobrodošao, ali prvo treba da se izvini!
Damir Krstičević, Foto: Beta

POSTAVIO USLOV

PROVOKACIJA HRVATSKOG MINISTRA ODBRANE: Vučić je dobrodošao, ali prvo treba da se izvini!

Krstičević očekuje izvinjenje zbog "velikosrpske agresije"

Objavljeno:

Damir Krstičević, hrvatski ministar odbrane, izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobrodošao u Hrvatsku, ali i da prvo očekuje izvinjenje zbog "velikosrpske agresije na Hrvatsku".

- Predsednik Srbije je dobrodošao - rekao je Krstičević, odgovarajući na pitanja novinara nakon sednice vlade o tome što misli o poseti i bi li se Vučić pre toga trebaalo da zbog velikosrpske agresije na Hrvatsku.

- Mislim da da. Mislim da ono što je govorio sigurno da nije dobro. To je prvi korak. Mi znamo da je bio rat, da je Hrvatska napadnuta, da je izvršena brutalna agresija na Hrvatsku. Moj zadatak danas je jačati austav sigurnosti, jačati sastav vojske. Jasno je da trebamo gledati na budućnost. Ali je minimum izvinjenje - odgovorio je.

Na pitanje slaže li se vlada s tom posetom u ovom trenutku ili je možda trebalo pričekati da se smanje aktualne napetosti u odnosima između dve zemlje Krstičević nije želeo da da jasan odgovori.

- Vlada je rekla svoj stav. Sve sam rekao - kazao je, uputivši novinare da to pitanje postave predsednici Republike. Aleksandar Vučić sredinom februara dolazi u Hrvatsku na poziv predsednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović. BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Večernji.hr )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.