IZBO JE 88 PUTA, KRISTINA JE BILA ŽIVA DO ZADNJEG UBODA: Monstrum se na suđenju SMEJAO njenom ocu!
Foto: Youtube printscreen

ubistvo koje je šokiralo hrvatsku

IZBO JE 88 PUTA, KRISTINA JE BILA ŽIVA DO ZADNJEG UBODA: Monstrum se na suđenju SMEJAO njenom ocu!

Trebalo je čak četiri stranica da se pobroje sve rane koje je zadobila Kristina Kapljan (18)

Objavljeno:

Danas je u Zagrebu počelo suđenje Davidu Komšiću (20), koga terete ga da je 22. februara 2017. brutalno izmasakrirao Kristinu Krapljan (18), s kojom je bio u burnoj ljubavnoj vezi od osmog razreda.

Kako se navodi u optužnici, znajući da je Kristina u novoj ljubavnoj vezi s drugim muškarcem i da je trudna te da s njim želi prekinuti vezu, napao ju je u njenojj Opel Astri ispred zgrade u kojoj je živela u Prilazu svetog Josipa Radnika u Zagrebu. Ubo ju je čak 88 puta. Trebale su čak četiri stranice da se pobroje sve rane koje je zadobila. Samo u području vrata bilo ih je 40. Obdukcija je pokazala da je Kristina bila živa do praktično zadnjeg uboda.

David je kazao kako se ne oseća krivim. Njegov advokat Veljko Miljević tvrdi da je Komšić bio neuračunljiv jer je bio 'u stanju dugotrajne patnje', zbog, kako tvrdi Miljević, dugotrajnog vređanja koje je trpeo od Kristine pa ju je napao u 'stanju jake razdraženosti'.

Suđenju su prisustvovali Kristinini otac, majka i ujak, a svedočile su dve Kristinine prijateljice koje kažu da je David često tukao Kristinu, a ona ga se nije znala rešiti niti joj je neko u tome pomogao.

- Tukao ju je, branio leti da nosi haljine i da se druži s prijateljima. Videla sam kad joj je slomio nos a imam i fotografiju na kojoj se to vidi i oblivena je krvlju. U više navrata sam videla masnice, tukao ju je i grebao. 2016. ju je prebio i razbio joj auto. U februaru 2017. mu je rekla da je trudna i da je u vezi s drugim, ali nije rekla s kim. David je pretio je da će ubiti nju i dete, a posle da će se ipak brinuti o detetu. Na dan ubistva je rekla da će se videti s Davidom u restoranu Nokturno da sve razjasne - rekla je prva svedokinja.

- David se divljački ponašao, s profesorima je pričao na ti. Fizički ju je maltretirao. Nije se znala osloboditi Davida i niko joj nije u tome pomagao. Slao joj je poruke da je drolja i kurva. Dok su bili zajedno prigovarao joj je da je naporna, prigovarao joj je zbog izgleda. Zabranjivao joj je da ima muške pratitelje na Instagramu. Pretio joj je da će je ubiti rečima 'bićeš moja ili ničija - kazala je druga prijateljica.

Dok se čitao iskaz, Komšić je glasno zevao. Sutkinja ga je pitala je li on to zijeva, a on je potvrdio. Sutkinja mu je rekla da se ponaša pristojno. Na to je otac ubijene ironično kazao iz publike kako je Komšić "neuračunljiv". Komšić se na to okrenuo prema njemu i počeo da se smeje.

Svedočili su zatim i Komšićevi prijatelji, koji su potvrdili da su on i Kristina imali burnu vezu,ali ga nisu nazvali psihopatom.

Ako mu se bude sudilo kao maloletniku, Komšić može da dobije do 15 godina zatvora, međutim hrvatski zakon izričito predviđa da u slučaju ako se dokaže kazneno delo za teško ubojstvo, zatvorska kazna je od 10 godina do dugotrajnog zatvora koji može biti 40 godina.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / 24sata.hr )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.