U KABINU JE UŠLA SUPER SREĐENA DEVOJKA, A POSLE SMO UNUTRA ZATEKLI NEŠTO GROZNO: Ovo su NAJGORA iskustva koja su prodavci u buticima doživeli!
Kupci često ostave svinjac za sobom, Foto: Pixabay

muke modnih butika

U KABINU JE UŠLA SUPER SREĐENA DEVOJKA, A POSLE SMO UNUTRA ZATEKLI NEŠTO GROZNO: Ovo su NAJGORA iskustva koja su prodavci u buticima doživeli!

Veliku muku muče današnji trgovci popularnih brendova i s tzv. modnim blogerkama, koje svako malo vraćaju kupljenu robu.

Objavljeno:

Hrvatski portal "Glas Slavonije" razgovarao je sa prodavcima poznatog butika u Osijeku, koji su podelili svoja najgora iskustva sa kupcima.

Ta trgovina, kao i mnoge druge, da ne bi razočarala svoje kupce, dopušta im vraćanje nošene ili oštećene robe, odeće koju su kupili, ali im se više ne sviđa ili će im vratiti novac bez nekog posebnog razloga.

- Ono što nam cure i žene ostave na kraju radnog dana u trgovini, može se opisati samo rečju – svinjac! Kabine ostavljaju pretrpane odećom koju su isprobavale, odeća je razbacana po podu, isprljana šminkom, poderana, izgažena... Satima sve to posle razvrstavamo, čistimo i vraćamo na svoje mjsto – priča "Glasu Slavonije" sagovornica.

Kupci su maštoviti i kada je reč o načinima na koje kradu.

- Najčešće se kradu modni dodatci poput nakita, naočara, donje rublje, ali i odeća i obuća. Događalo se da jednostavno izrežu deo oko zujalice i ukradu majicu, pantalone, košulju. Kradu se i sada popularni 'biseri' s odeće pa i satenske pertle iz cipela. Ne biste verovali što sve ljudima padne na pamet - prepričava sagovornik koji takođr radi u poznatoj trgovini odeće.

Druga sugovornica dodaje kako nesuđeni kupci kradu i kaiševe iz pantalona, nakit ili naočare za sunce s lutki, šalove, rukavice...

- Pamtim jednu situaciju kad smo kolegica i ja slagale jakne i primetile rupu na mestima gde je bio ušiven logotip jedne poznate marke. Razgovarale smo s drugim devojkama, rekle su nam da su na svim puloverima i jaknama drugog skupog brenda pronašle rupe. Očito su preprodavači robe otrgnuli originalne znakove kako bi ih mogli zašiti na jeftinu robu i prodati kao markiranu - prepričava sagovornica svoje neverovatno iskustvo.

Veliku muku muče današnji trgovci popularnih brendova i s tzv. modnim blogerkama, koje svako malo vraćaju kupljenu robu. Tu su i žene koje kupuju odeću za vikend, pa je u ponedjeljak vraćaju.

- Tu su, naravno, i modne blogerice koje vraćaju robu svakih nekoliko dana. Fotografiraju se u odeći za svoj blog, i onda je dolaze vratiti. Već dobro znamo neka lica koja to redovito čine, ali politika trgovine je takva da im moramo vratiti novac – kažu.

Ipak, jedno iskustvo pamte kao najviše traumatično.

- U dućan je ušla devojka sređena od glave do pete. Nije tražila pomoć ni od koga, uzela je skupe farmerke i majice te otišla u kabinu. Svi smo, svakako, mislili da isprobava robu. Izišla je iz kabine i otišla iz dućana, a kolegica koja je primetila da devojka nije iznela robu koju je isprobavala, otišla ju je pokupiti. Kad je ušla u kabinu, gotovo se onesvestila od šoka - ugledala je izmet usred farmerki - prisećaju se prodavačice.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs /Jutarnji.hr )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.