SEKSISTIČKI ISPAD HRVATSKOG POLITIČARA: Šokirao javnost skandaloznom izjavom o MENSTRUACIJI!
Ladislav Ilčić, Foto: Facebook

SKANDAL U HRVATSKOJ

SEKSISTIČKI ISPAD HRVATSKOG POLITIČARA: Šokirao javnost skandaloznom izjavom o MENSTRUACIJI!

- Žene, za prvog dela ciklusa kad je estrogen dominantan boljeg su raspoloženja, u progesteronu su malo mirnije, onih par dana pre menstruacije kada su u PMS-u uhvati ih malo testosterona, e onda su... - rekao je Ilčić

Objavljeno:

Ladislav Ilčić, hrvatski političar koji je savetnik ministarke za kulturu Nine Obuljen Koržinek javnost je osudila zbog seksističke izjave na jednoj tribini.

On je na tribini pod nazivom "Istina o Istanbulskoj konvenciji", govorio o

"rodnoj ideologiji", pa rekao kako "postoje biološke razlike" između žena i muškaraca. Posebno je šokantna bila njegova izjava o ženama i menstruaciji.

- Rodne teorije koje se uvode Konvencijom govore o tome da bih ja mogao reći: 'OK, ja sam muškarac, ali ja biram da sam žena i ne smem biti sputan tim organom nego moram biti drugog pola.’ To je nemoguće. Postoje biološke razlike. Kod žena imate tu povezanost telesne i emocionalne komponente. Žene, za prvog dela ciklusa kad je estrogen dominantan boljeg su raspoloženja, u progesteronu su malo mirnije, onih par dana pre menstruacije kada su u PMS-u uhvati ih malo testosterona, e onda su… Da sad ne ulazim u tu temu. Hormoni utieču na raspoloženje i osećaje. Muški i ženski mozak drugačije razmišljaju i drugačije percipiraju stvari. Promena spola je zapravo nemoguća - rekao je Ilčić.

Studenti su Ilčiću poručili da pojam roda nije nepoznat drugim hrvatskim zakonima, poput Zakona o suzbijanju diskriminacije ili Zakona o životnom partnerstvu, i da se u Konvenciji nigdje ne javlja pojam "rodna ideologija".

Zbog njegove izjave burno su reagovale mnoge hrvatske javne ličnosti, dok se premijer i ministarka kulture još uvek nisu oglasili.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Index.hr )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.