TAKO VAM JE TO U BRAKU: Hrvatska javnost zahteva OSTAVKU ministarke Nade Murganić zbog SKANDALOZNE IZJAVE o porodičnom NASLILJU!
Nada Murganić, Foto: Youtube printscreen

SKANDAL U HRVATSKOJ

TAKO VAM JE TO U BRAKU: Hrvatska javnost zahteva OSTAVKU ministarke Nade Murganić zbog SKANDALOZNE IZJAVE o porodičnom NASLILJU!

Nada Muragić je ministarka za porodicu, mlade i socijalnu politiku

Objavljeno:

Hrvatska javnost zahteva ostavku ministarke za demografiju, porodicu, mlade i socijalnu politiku Nade Murganić zbog skandalozne izjave o slučajuporodičnog nasilja.

Ona je na povlačenje optužbi Mare Tomašević, koja je prethodno tužila svog supruga, požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, tužila za nasilje, reagovala sledećom izajavom:

- To vam je tako u braku. U tim bračnim, ličnim i porodičnim odnosima, to je dinamika u koju ne mogu ulaziti. Žena verojatno ima svoje razloge. To je porodica, zaista u to ne bih ulazila - kazala je Murganić novinarima nakon sednice vlade.

Ona je takođe rekla da joj je žao što se o tome javno priča, kao i da je trebalo to da reše "u svoja četiri zida".

Alojz Tomašević je 2017. godine optužen da je tukao svoju suprugu, uhvativši je za vrat i udarajući je po licu. Nakon izbijanja afere, izbačen je iz stranke HDZ. Njegova supruga je sada povukla optužbe, ali će on kao porodični nasilnik i dalje biti sudski gonjen. Sumnja se da je Mara Tomašević pod pritiskom povukla optužbe.

Nakon izbijanja afere, ona je rekla:

- Ženama bih poručila: šutite i trpite jer boriti se s nekim tko je jači od vas mislim da neće uspjeti. Toga se i ja bojim, da neću uspjeti. Jednostavno neka šute, neka trpe i šute. Očigledno je da je nama ženama tako suđeno.

Ministarki Murganić ovo nije prvi skandal. Ona je pokušala da progura zakon o porodici u kojem je pisalo da muž i žena bez dece nisu porodica, kao i da roditelji imaju dužnost odgajati decu kao rodoljube. Nakon što je dospeo u javnost, zakon je povučen zbog oštrih kritika.

Zatim, ministarka je paketiće za decu koje s ministarstvom sufinancira Europska unija iz Fonda evropske pomoći za najpotrebitije i Europskog socijalnog fonda podelila deci u privatnom katoličkom vrtiću umeto najpotrebnijima.

Opozicione stranke i aktivisti Hrvatske sada traže njenu ostavku.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Index.hr )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.