Ustašizacija ne dozvoljava Hrvatskoj da diše! Mesić podigao na noge Lijepu njihovu!
Foto: Profimedia

hdz kriv za ustaštvo

Ustašizacija ne dozvoljava Hrvatskoj da diše! Mesić podigao na noge Lijepu njihovu!

Stjepan Mesić otkriva da je za Jasenovac kriva politika HDZ-a

Objavljeno: 16:36h

Upitan da li je za njegov stav da li je možda za Jasenovac krivo obrazovanje, odgovorio je kako je za to bila kriva politika HDZ-a i agresija na Hrvatsku, a svoje "ustaštvovanje" devedesetih godina pripisao je politici HDZ-a, jer je ta stranka smatrala da se mora angažovati sve da bi se sprečio uspeh agresije, prenela je HINA.

Uz Espreso aplikaciju ni jedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!

On je gostujući na HRT-u rekao da je za etničko čišćenje BiH najodgovorniji Vens-Ovenov plan, ali i da u Hagu nije svedočio ništa lično o generalu Slobodanu Praljku.

Prema rečima nekadašnjeg hrvatskog predsednika, Hrvatska je na početku pomagala odbrani BiH, ali posle Vens-Ovenovog plana ta se politika menja.

VENS-OVENOV PLAN SVE PROMENIO

- Da je bila prihvatljiva, ja bih ostao uz Tuđmana - rekao je Mesić koji se sa prvim hratskim predsednikom razišao sredinom 1994. godine.

Mesić je rekao da Katolička crkva ima negativnu ulogu u društvu, ako se kritički osvrnemo.

- Imaju radikala i klerofašista u svojim redovima. Nisu se ogradili ni od onog veroučitelja koji poziva na klanje, nisu se osvrnuli ni na znakove sa slovom "U" i križem unutar njega. To su bili križari, nakon II. sv. rata, negde su se zvali škriparima jer su očekivali sukob istoka i zapada - kazao je Mesić.

KOLINDA IPAK NIJE NESTALA? 12 dana od nje ni traga ni glasa, a sad je objavljeno gde uskoro ide u posetu! PROSLAVA BADNJEG DANA U VUKOVARU: Girice i čaj za sve građane

HRVATI MENJAJU ISTORIJU

Za današnje stanje u Hrvatskoj rekao je kako se događa jedna pošast - a to je "da se menja istorija i da se pobednici iz Drugog svetskog rata proglašavaju gubitnicima, a gubitnici pobednicima".

Kako je rekao, obrazovanje je krivac, jer se po njegovom mišljenju mladim nude falsifikati istorije.

KOLINDINO SELJENJE KABINETA KAO TITOVA ŠTAFETA

Za aktuelnu predsednicu Kolindu Grabar Kitarović kaže da se uživela u ulogu zbog sukoba sa premijerom Andrejem Plenkovićem, te da njeno seljenje kabineta i nošenje zastave podseća na Titovu štafetu.

Kitarović i Plenković
Kitarović i Plenkovićfoto: Denis Ćerić

Zanima ga, kaže, dokle će to trajati seljenje kabineta, budući da "politika nije estrada" i da "populizam ne može biti politički izražaj".

Mesić je u emisiji HRT "Nedeljom u 2" na pitanje autora Aleksandra Stankovića kako Kitarović koristi ovlašćenja, podsetio da je pohvalio kada je išla u posetu ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, ali je dodao da mu je smetalo kada je poslala vojsku na granicu s Rusijom.

- Kad je mene Buš pitao da šaljem vojsku u Irak, ja nisam hteo - rekao je Mesić i dodao da nema koristi od svrstavanja s politikom Mađarske i Poljske, jer to su države koje EU previše kritikuje.

NAJVEĆI SKANDALI U 2017. GODINI: Navikli smo na svašta, ALI ONI SU ZAISTA PREVRŠILI SVAKU MERU! (VIDEO)

HRVATI KRIVI ZA GRANIČNI SPOR SA SLOVENIJOM

Za granični spor sa Slovenijom Mesić krivi hrvatsku diplomatiju.

- Sastanak Cerar - Plenković je totalni promašaj. To nema smisla. Oni se nađu javno i ni jedan ne želi da popusti. Trebalo je da se negde daleko od javnosti sastanu opunomoćenici jedne i druge strane - smatra Mesić.

SLOVENCI IMAJU DRUGE INTERESE

Mesić navodi i problem ribarenja u Piranskom zalivu, odnosno Savudrijskoj uvali, koji je trebalo rešavati parcijalno.

- Hrvatska je objektivno bolje prošla. Trebalo je to drukčije napraviti, ali Slovenci su pred izborima i imaju neke druge interese - smatra Mesić.

Upitan o tome da li Plenković može da kontroliše radikalnu struju HDZ, Mesić kaže da aktuelni premijer ne spada u ljude koji su stvarali HDZ, da nema tu snagu u strukturi vladajuće stranke, te da ga je za vođu izabrao "misleći deo HDZ".

BONUS VIDEO:

PRVI SNIMAK POSLE KATASTROFE: Evo kako Crna Gora izgleda nakon snažnog zemljotresa!

(Espreso.co.rs/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.