BORA DRLJAČA ZABRANJEN U HRVATSKOJ: Srpski pevač izazvao HAOS posle najave za doček SRPSKE NOVE GODINE!
Foto: Lara Slivar Dominic / Damir Dervisagic

pula

BORA DRLJAČA ZABRANJEN U HRVATSKOJ: Srpski pevač izazvao HAOS posle najave za doček SRPSKE NOVE GODINE!

Nastup su zabranili zbog toga što Drljača u pesmama iznosi "stavove neprimerene evropskim vrednostima tolerancije"

Objavljeno:

Boris Miletić, gradonačelnik Pule, objavio je da Bora Drljača neće moći da nastupi u tom gradu na dočeku Srpske Nove godine 13. januara.

On je to napisao na svoj Fejsbuk profilu:

- Kratko i jasno - taj lik Drljača neće nastupiti za doček Nove godine. Tačka - poručio je Miletić.

Njegov nastup je organizovala Zejdnica Srba iz Istre, ali su u međuvremenu odustali od toga, kako stoji u saopštenju grada Pule.

Grad Pula je bio i pokrovitelj manifestacije:

- Grad Pula se ograđuje od nastupa muzičkog izvođača Bore Drljače čiji se koncert u organizaciji Zajednice Srba u Istri trebao održati u sklopu proslave dočeka Pravoslavne Nove godine, 13. januara 2018. godine.

Iako je organizator najavljene manifestacije nezavisna organizacija, odnosno Zajednica Srba u Istri te što prostor Doma hrvatskih branitelja nije u ingerenciji Grada Pule već Ministarstva obrane Republike Hrvatske, pulski gradonačelnik Boris Miletić kontaktirao je predsednika Zajednice Srba u Istri Miomira Jeremića koji je odustao od nastupa navedenog izvođača.

Grad Pula, poznat u celoj Hrvatskoj, ali i širom Europe i sveta, kao grad liberalnih vrednosti i uspešne multikulturalnosti, ograđuje se od svake vrste nacionalne isključivosti i verske netrpeljivosti koja unosi razdor i nemir među stanovništvo. U skladu s time ne podržava ni gostovanje muzičkog izvođača Bore Drljača koji u svojim pesmama i izjavama iznosi stavove neprimerene europskim vrednostima tolerancije i međusobnog poštovanja te uvažavanja stradanja civila i branitelja u Domovinskom ratu - stoji u saopštenju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / 24sata.hr )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.