Neće biti suđenja veroučitelju iz Zagreba koji je pozivao na ubistva političara i linč Srba i muslimana zbog OVA DVA RAZLOGA!
Veroučitelj Krešimir Bagarić pozivao učenika na ubijanje, Foto: print screen facebook / Krešimir Bagarić

širio govor mržnje

Neće biti suđenja veroučitelju iz Zagreba koji je pozivao na ubistva političara i linč Srba i muslimana zbog OVA DVA RAZLOGA!

Postoji mogućnost da će glavni dokaz biti odbačen kao nezakonit

Objavljeno:

Veroučitelj Krešimir Bagarić (38), koji je u decembru 2017. u osnovnoj školi na zagrebačkoj Knežiji učenicima osmog razreda govorio kako bi trebalo ubiti dvojicu bivših predsednika, Stjepana Mesića i Ivu Josipovića i bivšu ministarku spoljašnjih poslova Vesnu Pusić, a veličao Ratka Mladića i pogrdno govorio o Srbima i Muslimanima, trenutno se nalazi u istražnom zatvoru.

Tamo ga je na 15 dana poslao istražni sudija Županijskog suda u Zagrebu kako ne bi mogao uticati na svedoke.

OVOM HRVATU SE SMEJE CEO SVET: A i vi ćete kada vidite ŠTA JE URADIO! (VIDEO)

Opštinsko državno tužilaštvo ga sumnjiči za kazneno delo protiv javnog reda javnim podsticanjem na nasilje i mržnju. Njegov govor snimio je učenik i prosledio ga "Indexu". Ali, neovlašćeno snimanje prema zakonu nije dozvoljeno. Doduše u nekim slučajevima Vrhovni sud takve snimke na kraju priznaje kao zakonite. Ali, samo u slučajevima kad se radi o kaznenim delima iz nadležnosti Županijskih državnih tužilaštava, a ne i opštinskih. Nedelo za koje sumnjiče veroučitelja Bagarića spada pod nadležnost opštinskog državnog tužilaštva pa će audio-snimak najverovatnije biti odbačen kao nezakonit dokaz.

Takođe, neslužbeno se saznaje da roditelji učenika ne dozvoljavaju svojoj deci da svedoče o tome šta im je veroučitelj Bagarić govorio. Zbog svega toga postoji izgledna mogućnost da Krešimir Bagarić neće kazneno odgovarati za pozivanje na ubijanje i netrpeljivost i spremnosti na nasilno ponašanje prema pripadnicima srpske nacionalnosti i muslimanske veroispovesti.

Bonus video:

Pitali smo političare šta je najjači utisak u 2017. godini

(Espreso.co.rs / Izvor: 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.