NAPETO NA GRANICI SLOVENIJE I HRVATSKE: Slovenačka policija hrvatskom ribaru naredila da napusti slovenačko more!
Ribari se nadaju da će situacija ostati mirna, Foto: Fonet

SPOR OKO GRANICE

NAPETO NA GRANICI SLOVENIJE I HRVATSKE: Slovenačka policija hrvatskom ribaru naredila da napusti slovenačko more!

Hrvatska odbija da prizna donetu odluku Arbitražnog jer smatra da je ona kompromitirana uticajem Slovenije na sudije

Objavljeno: 11:28h

Odlukom Arbitražnog suda rešeno je pitanje sporne granice Slovenije i Hrvatske, i Slovenija već od subote može da primenjuje ovu odluku, dok je Hrvatska i dalje ne priznaje.

Hrvatska odbija da prizna donetu odluku jer smatra da je ona kompromitirana uticajem Slovenije na sudije zbog čega se i bila povukla iz arbitražnog postupka.

Ali, hrvatske argumente sud nije prihvatio i zamenio je sudije pa je nastavio s procesom. Na kraju je doneo odluku kojom je Slovenija uglavnom izgubila na kopnu, ali je dobila ono što je zaista želela - prolaz do međunarodnih voda.

Slovenija će upravo na moru početi da sprovodi odluku.

Policija je hrvatskim ribarima juče poručila da se ponašaju normalno u svojim aktivnostima, ali da ipak ne idu sve do sredine Savudrijske vale, kako ne bi izazvali incidente.

Kako je juče javila N1 Televizija, već se dogodio manji incident. Naime, prema rečima ribara, hrvatski patrolni brod morao je da stane između hrvatske ribarice i broda slovenske policije, koji joj se približio. Nakon toga svi su se brodovi povukli.

Jedan od njih rekao je za N1 kako je slovenska policija prišla jednom brodiću i rekla ribarima da napuste slovensko more.

- Ribari su dalje nastavili ribariti pod pratnjom hrvatske policije - otkrio je. Rekao je i da najmanje dva policijska broda prate hrvatske ribare jutros, a da ih inače ima od jednog do četiri. - Mi, ribari ovog kraja, priželjkujemo da ostane sve mirno, da ne bude nikakvih represivnih aktivnosti, da ne dođe do eskalacije odnosa između Hrvatske i Slovenije. Znamo da je to jedan politički projekt od strane Slovenije na štetu Hrvatske - rekao je ribar za N1.

GOLA NA SIBIRSKOM MINUSU: Ova devojka se skinula da bi zaštitila JELKE od seče! (VIDEO)

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Index.hr )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.