ĐENERAL JE BIO U PRAVU, ZAŠTITIO JE SVOJE: Hrvatska na nogama, veroučitelj iz Zagreba hvali Mladića! (VIDEO)
Foto: Fonet

bizarno

ĐENERAL JE BIO U PRAVU, ZAŠTITIO JE SVOJE: Hrvatska na nogama, veroučitelj iz Zagreba hvali Mladića! (VIDEO)

Veroučitelj Bagarić učenicima je objasnio kako je po njemu trebala izgledati operacija Oluja

Objavljeno: 08:21h

Hrvatska je skandalizovana pošto je portal Index objavio priču o zagrebačkom veroučitelju iz škole Matija Gubec na Knežiji.

Krešimir Bagarić svojim učenicima koje bi trebalo da podučava katoličkoj katehezi, ljubavi i praštanju, umesto toga pričao o tome koje bi hrvatske političare trebalo ubiti, čije glave na kolac nabijati, a usput im hvali i srpskog generala Ratka Mladića.

Index je dobio snimku Bagarićevog divljanja na nastavi u jednom osmom razredu, snimio ga je jedan od učenika.

Za početak veroučitelj Bagarić učenicima je objasnio kako je po njemu trebalo da izgleda operacija Oluja.

- Mi smo budale, trebalo je da pustimo dva koridora. Jedan do Zagreba, a drugi do Rijeke. Pa kad im ponabijaju glave na kolac onda da uđemo. Tako je trebalo biti finoj gospodi zagrebačkoj koja misli da Hrvatska završava u Karlovcu. Debili i kreteni. Kratkovidi - izneo je svoju taktiku Bagarić.

Kako je snimak nastao tik nakon presude Slobodanu Praljku, Bagarić je većinu svog izlaganja posvetio situaciji u Bosni i Hercegovini te usput pohvalio zločine koje je Ratko Mladić napravio nad Bošnjacima.

- Ispada da je đeneral bio u pravu. On je svoje zaštitio. Đeneral je bio u pravu za srpske interese. A mi imamo dudeke. Uz sve poštovanje prema dudekima. Može i učitelj biti lud ponekad - rekao je Bagarić.

Bagarić je zatim učenicima obrazložio koga bi u Hrvatskoj trebalo ubiti.

-- Za ovo bi trebalo obesiti dva bivša predsednika i jednu bivšu ministricu spoljnih poslova, ali odmah. Po kratkom postupku. Čovek je otvorio predsednički sef i transkripte je dao. Prokleto ti do sedmog kolena bilo, izdajniče. Prljavi, smrdljivi izdajniče. Nikad mira ne imao - proklinje veroučitelj.

Dao je Bagarić i druge predloge:

- Imaš ministricu vanjskih poslova Vesnu Pusić koja otvoreno po svetu govori. To nigde nema. Probaj zamisliti da francuska ministrica jednu stvar napravi protiv Republike. Samo te nema. Možeš birati, srčani udar, moždani udar, samoubistvo s tri metka u leđa, kako to već ide. Jedino mi svoje prostitutke i izdajnike stavljamo na važna mesta. Jedino smo mi tako bedan narod, nema bednijeg naroda od hrvatskog naroda - utvrdio je Bagarić.

Na Mesića i Vesnu Pusić Bagarić se vratio još jednom utvrdivši da im treba “metak u glavu po kratkom postupku. U prvu septičku jamu baciti. Izdajnika".

Bagarić hrvatski narod uz već navedene uvrede časti i epitetima "nezahvalna stoka, debili, kreteni, telci, 4,2 miliona kretena".

- Imamo neoliberalne demokratske kretene koji smatraju da je gay ok i da se svi trebamo za ruke držati pod duginom zastavom - kaže Bagarić.

Osvrnuo se i na svoje kolege, nastavnike u Osnovnoj školi Matija Gubec.

Za objašnjenje načina na koji Bagarić drži nastavu Index je upitao direktorku škole Ljiljanu Klinger. Na nekoliko pitanja odgovorila je vrlo kratko.

- Temeljem Ugovora RH i Svete Stolice izbor veroučitelja u ingerenciji je Katehetskoga ureda, kao i odgovornost za njihov profesionalni razvoj i napredak. Ipak, ako su ovi navodi tačni i istiniti, preduzimanje ozbiljnih stručnih i formalno-pravnih sankcija nije upitno. Za ovako drastične prekršaje dužni smo angažovati i ostale za to zadužene institucije - odgovorila je ona.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.