Most i Domoljubna HDZ koalicija vladaće Hrvatskom: A znamo i ime premijera! (FOTO)

Najzad pao dogovor

Most i Domoljubna HDZ koalicija vladaće Hrvatskom: A znamo i ime premijera! (FOTO)

Stranački prvaci Božo Petrov i Tomislav Karamarko službeno su potvrdili da će preduzetnik Tihomir Orešković, nestranačka ličnost biti predložen za mandatara nove hrvatske Vlade
Objavljeno: 09:05h

Čekanju na novu izvršnu vlast u Hrvatskoj došao je kraj! Službeno je potvrđeno da će Domoljubna koalicija i Most za mandatara predložiti Tihomira Oreškovića. Želite da postanete premijer Hrvatske? Požurite, rok je do 31. decembra! Zasad još nema informacija o ministarstvima niti je definisan njihov broj. Ono što je sigurno je da će potpredsednici biti jake stranačke osobe, objavili su Božo Petrov i Tomislav Karamarko na zajedničkoj pres konferenciji u zagrebačkom Šeratonu.

- U ovom trenutku imamo 78 potpisa - objavio je Karamarko većinu od ukupno 151 zastupnika u Saboru i zatim nastavio - No, to neće biti definitivna brojka, ljudi su na konsultacijama, potpisuju i koliko sam čuo, neki nam još prilaze.. - Morate da znate da je ovo veliki pomak u hrvatskom političkom životu, da su se predsednici dve stranke dogovorili da nijedan od njih neće biti mandatar, već će to biti nestranačka osoba - rekao je Karamarko.
Petrov kaže da je saradnja s Domoljubnom koalicijom u zadnja 24 sata bila izrazito dobra te je uveren da će i buduća Vlada biti uspešna. Ponovio je kako ovo nije koalicija, nego dogovor. Istakao je da je nestranački mandatar Tihomir Orešković bio predlog Domoljubne koalicije oko kojeg su se složili.

Ko je Tihomir Orešković?
Novi mandatar hrvatske Vlade bio je do sada finansijski direktor Teve za Evropu, inače vlasnika Plive. Na tu funkciju stigao je upravo iz poznate zagrebačke fabrike lekova, gdje je bio čelni čovek do prošle godine. Orešković je u Tevi od 2005. godine i radio je kao glavni finansijski direktor Teve Kanada, a od 2009. kao glavni finansijski direktor za Istočnu Evropu. Na poziciju glavnog finansijskog direktora za regiju EMIA (Istočna Evropa, Mediteran, Izrael i Afrika) imenovan je 2010. godine. Poreklom je iz Like.
odbili su da se izjasne kakva će biti njihova uloga
Jutarnji

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.