MISTERIOZNA SAHRANA SLOBODANA PRALJKA: Generala koji se ubio u Hagu ispratila uža porodica, niko nije video telo, ne zna se kad je doneto! (VIDEO)
Foto: Printscreen

šta se zaista desilo?

MISTERIOZNA SAHRANA SLOBODANA PRALJKA: Generala koji se ubio u Hagu ispratila uža porodica, niko nije video telo, ne zna se kad je doneto! (VIDEO)

Nijedne zvanične informacije o pogrebu nije bilo

Objavljeno: 08:20h

Hrvatski mediji pišu da je Slobodan Praljak, hrvatski general i ratni zločinac koji se ubio u Haškom tribunalu posle izricanja presude, ispraćen na večni počinak u četvrtak u zagrebačkom krematorijomu, u krugu najuže porodice.

Međutim, na na internetskim stranicama Gradskih groblja o tome ne postoji ni najmanji trag, niti bilo ko zna kad je telo Praljka dopremljeno u Hrvatsku.

Kako piše Večernji list, telo je, navodno, iz Haga preneto u najvećoj diskreciji: prema jednom izvoru u Hrvatsku je prebačeno odmah nakon obdukcije, u protekli petak, a drugi izvor navodi da su posmrtni ostaci preneseni na dan ispraćaja u krugu porodice, dakle u četvrtak.

Velika misterija ostaje vezana sa transportom tela, sahranom, pa i sa okolnostima pod kojima se sve u Hagu desilo, ali je izvesno da će se od Slobodana Praljka hrvatska javnost, njegovi generali i saborci, oprostiti na službenoj komemoraciji koja će se održati u zagrebačkoj dvorani Lisinski u ponedeljak u podne. Očekuje se da "Lisinski" bude prepun.

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.