Da li je on normalan?! Odrezao dve plećke i but sa živog teleta!

Horor u Hrvatskoj!

Da li je on normalan?! Odrezao dve plećke i but sa živog teleta!

Nikada do sada nije zabeleženo da je neko usmrtio životinju kako bi uzeo samo deo mesa
Objavljeno:

Antun Buljac (72) iz Hrvaca žrtva je do sada nezabeležene krađe na području cetinskog kraja. Nepoznati počinitelj (ili više njih) ušao je u njegovu štalu i, ne odvezavši tele od jasle, s njega nožem odsekao obe plećke i jedan but. Ostatak teleta pokrio je senom, piše Slobodna Dalmacija Policija je obavila uviđaj i traga za nepoznatim kradljivcem, koji će se verovatno teretiti za zlostavljanje životinja. - Veče pre zločina nahranili smo životinje, zatvorili i otišli kući. Ujutro oko sedam sati Ante je otišao da otvori staju - priča Ljuba, Antuna žena.

- Kad je pogledao prema jaslama, vidio je da nema teleta. Pogled mu je zastao na dve teleće noge ispred svinja. Dok je tako gledao, nogama je zapeo za hrpu na podu. Imao je šta i da vidi – tele je bilo prekriveno senom, odnosno, kako će posle moglo videti, ono što je od teleta ostalo. - Glava mu je još bila vezana lancem za jasle. Ante je izvukao tele i vidio da mu nedostaju dve plećke i jedan but. Bili su odrezani s teleta iako nije bilo zaklano. To je mog supruga strašno potreslo, skoro mu je pozlilo. Prijavili smo to policiji, koja je došla i obavila uviđaj, i sada traže počinitelja. Došli su i veterinari, koji su ostatak teleta uputili na neškodljivo uklanjanje - govori Ljube.
O nezapamćenom događaju bruje cele Hrvace, a prepričava se i u Sinju. Krađa stoke na ovim prostorima nije retkost. Najčešće se krade jagnjići ili jarići, a nije retkost da se ukrade i tele, pa i veće june. Kralo se najčešće živo, nepovređeno. Nikada do sada nije zabeleženo da je neko usmrtio životinju kako bi uzeo samo deo mesa. Posebno je zanimljivo da niko nije čuo ni video počinitelja iako je u blizini staje Buljčevih nekoliko nastanjenih kuća. U komentarima se ističe da počinitelj sigurno nije došao izdaleka. To je, nagađa se, neko ko dobro poznaje taj deo Hrvaca i navike vlasnika životinja Antuna Buljca i supruge mu Ljube. - Deku i baku ovo je stvarno potreslo. Pomalo ih je i strah jer kuća im je po strani sela. Zato ću ja češće dolaziti, a možda ću jedno vreme i stanovati kod njih – rekao je Antunov i Ljubin unuk Lovre za “Slobodnu Dalmaciju”. (Espreso.co.rs/Slobodna Dalmacija.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.