OD OVOGA NEMA DALJE: Tompson peva o klanju Srba i predaje o ljubavi: U Čapljini klaonica bila, puno Srba Neretva nosila!
Foto: Printscreen Youtube

SKANDALOZNO OKUPLJANJE U zagrebu

OD OVOGA NEMA DALJE: Tompson peva o klanju Srba i predaje o ljubavi: U Čapljini klaonica bila, puno Srba Neretva nosila!

Pevač Marko Perković govoriće srednjoškolcima u Studentskom katoličkom centru u Zagrebu na temu „Vera, ljubav i domovina“

Objavljeno:

Kontroverzni hrvatski pevač Marko Perković Tompson, poznat po stihovima u kojima poziva na klanje Srba, održaće zagrebačkim srednjoškolcima predavanje na temu „Vera, ljubav i domovina“ u okviru projekta „Menjam svet“ Studentskog katoličkog centra.

U junačkoj zemlji miloj, u mesecu sećanja na Vukovar, u goste nam dolazi Marko Perković Tompson. Srednjoškolci, vidimo se“, poručuju organizatori skandaloznog predavanja u jezivom pozivu.

- Tompsonova osvetnička poetika, po kojoj je poznat, navodi na zaključak da će i na predavanju njegov ton biti takav. Zato je ovaj čin apsurdan i surov. Prave se neprilike gde ne bi trebalo da ih ima. Decu koja nemaju memoriju nemilih ratnih događaja usmerava neko ko bi bio najmanje potreban u toj priči, čovek sa osvetničkom mržnjom. Onaj ko je to smislio napravio je rđavu scenografiju - rekao je sociolog Ratko Božović.

foto: News1

Iako organizatori navode da je ideja da program bude bogat duhovnim uvidima i molitvama, ta namera se dovodi u pitanje zbog Tompsona.

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta kaže da je ovo još jedan primer vođenja otvorenog procesa rehabilitacije ustaške ideologije.

- Vrhunsko licemerje i jasan cinizam organizatora jeste dovođenje proustaškog pevača koji salutira zločinački pozdrav „Za dom spremni“. Jasno je svima da će on na tom predavanju govoriti o Srbima kao agresorima, nazivati ih zločincima. Ništa nije čudno ni iznenađujuće, jer Hrvati smatraju da su ustaše oslobodioci i borci, a ne zločinci - kaže Linta.

Tompsonovo predavanje je zainteresovalo mnoge, a organizatori su morali da mole sve koji nisu srednjoškolci da ne dolaze.

- Veoma nam je drago zbog ovako velikog odziva i rado bismo vas sve videli na predavanju, ali ovo je samo za srednjoškolce, pa molimo sve koji više ne nose tu titulu da prepuste mesto učenicima. Za studente i sve ostale ima mnogo drugih kvalitetnih sadržaja - napisali su organizatori.

foto: Printscreen Youtube

Podsetimo, zbog ustaške ikonografije i pesama o klanju Srba u mnogim evropskim zemljama, poput Nemačke, Švajcarske i Holandije, zabranjeni su Perkovićevi koncerti. Takođe, protiv njega su više puta podnošene prijave zbog ustaškog pozdrava „Za dom spremni“.

STIHOVI UŽASA

„Oj, ustaše, braćo mila, duboka je voda Drina, Drinu ćemo pregaziti, a Srbiju zapaliti!“

(Evo zore, evo dana)

„U Čapljini klaonica bila, puno Srba Neretva nosila“

(Jasenovac i Gradiška Stara)

„Kad je Drinu pregazio, u nogu je ranjen bio. On ne viče ajme meni, već on kliče za dom spremni, Za dom spremni i za tića, poglavnika Pavelića“

(Evo zore, evo dana)

„Čujte, srpski dobrovoljci, bando, četnici stići će vas naša ruka i u Srbiji!“

(Bojna Čavoglave)

(Espreso.co.rs/ Izvor: Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.