KAKVA BRUKA: Partizanskom heroju ZABRANILI SAHRANU jer NIJE VEROVAO U BOGA!
Foto: Nebojša Mandić

strašno

KAKVA BRUKA: Partizanskom heroju ZABRANILI SAHRANU jer NIJE VEROVAO U BOGA!

Ćerka pokojnog Trampića istakla je da je njihovom ocu zabranjeno da bude sahranjen pored supruge

Objavljeno:

Islamska zajednica u BiH nije dopustila pokop na muslimanskom groblju poslednjeg živog nosioca partizanske spomenice u Doboju i saučesnika zasedanja ZAVNOBIH-a Dede Trampića, što je izazvalo osudu brojnih građana ovoga grada.

Umesto na groblju u mestu Humcima, gde je pokopana njegova supruga Almasa, telo Dede Trampića ipak je sahranjeno na gradskom groblju Šušnjarima, jer su predstavnici Islamske zajednice odbili da daju saglasnost za pokop osobe koja je bila ateista. Čak i uprkos činjenici što je godinama plaćao naknadu za grobno mesto u groblju kojim upravlja Islamska zajednica.

Ćerka pokojnog Trampića istakla je da je njihovom ocu zabranjeno da bude sahranjen pored supruge, na mestu gde je davno podigao spomenik i za sebe.

"Redovno je plaćao to mesto po zahtevima ugovora koji je sklopio sa pogrebnom organizacijom. Novčane uplate su primali, a sada zahtevaju pokop po verskim običajima za osobu koja nikada nije bila vernik - kazala je Milada Vojvodić.

Na komemoraciji u Doboju član Udruženja antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata Bogdan Nikolić istakao je kako je pokojni Trampić, kao predsednik skupštine opštine, bio jedan od najzaslužnijih za razvoj Doboja te da nije zaslužio ovakav tretman.

Iz Islamske zajednice objasnili su da su dopustili sahranu, ali prema islamskim propisima.

(Espreso.co.rs / Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.