POJAVILA SE NOVA DROGA! Izaziva bol u grudima i mučninu, a PRODAJE SE U PROIZVODIMA KOJE SVI MI KORISTIMO! (FOTO)
Foto: Zorana Jevtić

pazite šta kupujete

POJAVILA SE NOVA DROGA! Izaziva bol u grudima i mučninu, a PRODAJE SE U PROIZVODIMA KOJE SVI MI KORISTIMO! (FOTO)

Reč je o sintetičkom kanabinoidu koji oponaša dejstvo marihuane, ali mnogo je jači i toksičniji

Objavljeno:

Nova droga u Evropi je već navodno uzela nekoliko života, a na jesen se pojavila i u susednoj Hrvatskoj. Novo jedinjenje sastoji se u biljnoj mešavini sadržanoj u crno-žutim plastičnim omotima koji se prodaju kao osveživači vazduha pod nazivom Blow.

Smatra se kako je droga izuzetno toksična i štetna za ljudsku konzumaciju, kažu u Kancelariji za suzbijanje zloupotrebe droga. Simptomi trovanja sintetskim kanabinoidima su ošamućenost, vrtoglavica, ubrzan rad srca, mučnina, povraćanje, bol u grudima, zujanje u ušima, glavobolja, anksioznost, smetnje rada srca i kognitivne poteškoće.

foto: Printscreen / Twiter

Nove droge često imaju višestruko jače dejstvo od poznatih psihoaktivnih materija, pa postoji veliki rizik od trovanja pa i onih sa smrtnim ishodom.

Nove generacije psihoaktivnih jedinjena sve su toksičnije. Na području Hrvatske u 2016. identifikovano je 11 novih psihoaktivnih stvari, dok je do maja 2017. otkriveno 8 novih jedinjenja u obliku biljnih mešavina, praha, kristala i tableta.

Prodaju se u specijalizovanim prodavnicama tzv. smart šopovima, a mogu da se naruče putem Interneta. Većina ih je na spisku zabranjenih stvari.

(Espreso.co.rs/ UIzvor: 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.