ZAŠTO CVILIŠ, JE L TE NEKO KOLJE? Stravična ispovest devojke koju je ZLOSTAVLJAO PROFESOR FIZIČKOG!
Foto: Shutterstock

užas

ZAŠTO CVILIŠ, JE L TE NEKO KOLJE? Stravična ispovest devojke koju je ZLOSTAVLJAO PROFESOR FIZIČKOG!

- Najčešće me dodirivao dok sam pokazivala vežbe, stalno je mene birao, a onda bi na meni pokazivao koji se sve mišić isteže

Objavljeno:

- Uhvatio me je za grudi i ja sam počela da cvilim, a on me je pitao zašto cvilim, zar me neko kolje - ispričala je devojka (18), koju je sa 13 godina seksualno zlostavljao profesor fizićkog u osnovnoj školi u Hrvatskoj, prenosi 24 sata.

Danas, pet i po godina nakon zlostavljanja, ova devojka i dalje oseća posledice, a nepravosnažna presuda na koju je zlostavljač osuđen ne pruža joj nikakvo zadovoljenje. Profesor je proglašen krivim zbog seksualnog zlostavljanja i iskorišćavanja deteta mlađeg od 15 godina, i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i dva meseca, koja je kasnije promenjena u delimično uslovnu kaznu, što znači da će u zatvoru da provede 7 meseci.

Njegova žrtva odlučila je da progovori o svemu kako bi javnosti ukazala na neprimeren tretman žrtava nakon što prijave seksualno nasilje i opasnu sudsku praksu koja seksualne zlostavljače dece često, umesto u zatvor, ostavlja na uslovnoj slobodi.

Devojka i danas počne snažno da drhti čim ugleda bivšeg nastavnika ili njegovu fotografiju, kaže da je zlostavljanje počelo u šestom razredu i da ju je profesor dirao svuda i pred ostalim učenicima.

- Najčešće me dodirivao dok sam pokazivala vežbe, stalno je mene birao, a onda bi na meni pokazivao koji se sve mišić isteže. Recimo dok smo vježbali košarku, uhvatio me za grudi s leđa, sve pod izgovorom sporta - objasnila je.

To je trajalo nekoliko meseci, dok nije smogla snage i poverila se razrednoj, a potom i roditeljima.

- Umesto da ga udalje s nastave, on je nastavio da predaje, a škola je sa njegovog časa udaljila mene! Osećala sam se kao da sam ja nešto skrivila, a ne on - ogorčena je devojka.

Kako bi dokazala da govori istinu, prošla je dugotrajan sudski postupak i čak tri veštačenja.

- Prvi put mi je bilo užasno jer su mi postavljali svakakva pitanja. Ja sam tad još bila mala curica, a njih je zanimalo, recimo, da li se diram dok se tuširam, da li sam videla muški polni organ, da li sam ga ikad dirala i slično. Osećala sam se čudno, preplašeno, nije mi bilo jasno zbog čega me to pitaju i kakve to ima veze s bilo čime - objasnila je.

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.