DNO DNA U VUKOVARU: Maloj Loreni (9) koja boluje od cerebralne paralize UKRALI INVALIDSKA KOLICA! Devojčica je očajna, a roditelji...
Foto: pixabay.com

lopovi bez duše

DNO DNA U VUKOVARU: Maloj Loreni (9) koja boluje od cerebralne paralize UKRALI INVALIDSKA KOLICA! Devojčica je očajna, a roditelji...

Njena ćerka je tužna i neraspoložena kad ne može da izlazi iz stana. Dete reaguje emotivno i potrebne su joj šetnje

Objavljeno:

Helenu i Suzanu hoću! ISPLIVALI PRLJAVI DETALJI IZ ŽIVOTA TITA I RANKOVIĆA, da li je zbog ovoga ubijen Đureković?

Pre dve nedelje porodica je imala radove u stanu pa su dečja transportna invalidska kolica na samo pola sata ostavili pred vratima stana. To je bilo dovoljno da ih neko ukrade...

Marija Moćić iz Vukovara ima teško bolesnu ćerku Lorenu kojoj su potrebna invalidska kolica.

Pre dve nedelje neko ih je ukrao pred vratima stana u Vukovaru.

- Moja ćerka Lorena ima devet godina i niz dijagnoza vezanih za cerebralnu paralizu. Ta kolica su nam vrlo praktična jer su lagana pa dete mogu podignuti zajedno s njima. Otkako su ih ukrali, očajna sam i skoro ne izlazimo iz kuće jer malemalu ne mogu da nosim na rukama dve vreme - očajna je mama iz Vukovara.

foto: pixabay.com

Njena ćerka je tužna i neraspoložena kad ne može da izlazi iz stana. Dete reaguje emotivno i potrebne su joj šetnje.

- Kad smo shvatili da ih nema, prvo smo pomislili da su možda smetala nekome od suseda pa ih je pomerio. Pokucali smo kod suseda, on je isto pomogao da ih potražimo. Pregledali smo sve i nakon 10-15 minuta shvatili da su kolica ukradena. Ostali smo u šoku i sve prijavili policiji koja kaže da nikad nisu imali takav slučaj - požalila se Marija rekavši da već danima plače jer su im ta kolica nužnost.

foto: pixabay.com

- Zbog svega sam morala da odložim hospitalizaciju kćeri u Zagrebu jer je bez kolica jednostavno ne mogu nositi na rukama. Ona ima 25 kilograma - kaže Marija dodajući da veruje kako je neko možda pomislio da je reč o običnim dečjim kolicima. Problem je u tome što su joj to jedina kolica, a Lorena se redovno leči u Zagrebu na Goljaku, pa su morali da odlože hospitalizaciju i čekaju nova kolica. Kako bi dobili nova kolica, fizijatar iz Zagreba im mora to odobriti.

- Ova kolica su stara oko dve godine i ne vrede više od 1000 kuna, dok nova vrede oko 5000 kuna. Gledala sam i po oglasnicima verujući da ih možda neko prodaje, ali ništa nisam pronašla – rekla je Marija Moćić, koja je lupežu uputila apel.

- Samo da mi se javi počinitelj. Neće biti nikakvih sankcija, sve se možemo dogovoriti. Sve je u redu. Uverena sam da je to neko uradio iz neznanja, ali sad kad smo objasnili situaciju, molimo i da nam vrate kolica jer su nam apsolutno neophodna. Mi smo bez njih potpuno nepokretni - rekla je Marija Moćić još poprilično šokirana i iznenađena beskrupuloznim činom.

foto: pixabay.com

(Espreso.co.rs / Izvor: 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.