Helenu i Suzanu hoću! ISPLIVALI PRLJAVI DETALJI IZ ŽIVOTA TITA I RANKOVIĆA, da li je zbog ovoga ubijen Đureković?
Foto: Printscreen/youtube, Profimedia

šta reći?

Helenu i Suzanu hoću! ISPLIVALI PRLJAVI DETALJI IZ ŽIVOTA TITA I RANKOVIĆA, da li je zbog ovoga ubijen Đureković?

Od šverca cigareta su se finansirale jugoslovenske obaveštajne službe

Objavljeno:

Roman Stjepana Đurekovića najneobičnija knjiga koju je emigracija ikad izdala o Titu, iznosi celu enciklopediju političkih, privatnih, obaveštajnih i seksualnih tračeva o Josipu Brozu Titu i njegovim najbližim saradnicima, pa je reč o pravoj erotskoj Ilijadi, u kojoj se eros meša s tanatosom, a orgije prepliću sa scenama brutalnih masovnih egzekucija. Autor je tvrdio da je sve istina.

Roman - za koji se autor kleo da je istinit, i da bi zbog njega u Jugoslaviji dobio 10 godina tamnice, ako ne i smrtnu kaznu - počinje 1948. godine, u kojoj Tito doživljava presudno iskušenje karijere, sukob sa Staljinom, ali ga to ne sprečava da za večeru naruči “kavijar i pržene jegulje, dopremljene specijalno sa Skadarskog jezera”. Aleksandar Ranković organizovao je šverc cigareta u Nemačkoj, a od zarade su se finansirali jugoslovenske obaveštajne službe - ali novac se stavlja i u privatne džepove.

Na početku romana, gde se tokovi svesti prepliću sa autorovim opisima, navodi se kako je Tito od 1945. do 1948. spavao s minimalno 20 žena, ali je trenutno do ludila zaljubljen u Tinku (operska diva, zlatokosa lepotica Zinka Kunc).

Tito nije birao, ali jednu namirnicu nikada nije probao “Pa i ova moja domaćica Jovanka”, razmišlja Tito, “bolja je od bilo koje tri prethodne supruge. A tek Tinka? Od Tinke sve mogu sakriti. Osim toga, Tinka je svetska dama. Konačno, ja se više ne moram ženiti, ni bilo kojoj ništa od njih obećavati. Bože, da sam se ženio sa svakom sa kojom sam spavao samo poslednje tri godine, do sad bih se oženio već 20 puta. Ili možda i više...Ko će sve to izbrojati?”. U jednoj od sledećih scena, sledi opis seksa Tita i Tinke.

foto: Profimedia

"Odmah se svlači", reče joj Tito čim su im se usne razdvojile.

"Još od sinoć sam se naoštrio ono dok sam te posmatrao na sceni" - rekao je Tito, a Tinka je odgovorila da moraju da požure.

"Danas mogu ostati do jutra sve dok ne budem morala poći na probu. Znaš, muž mi je jutro otišao na službeni put i neće ga biti nedelju dana".

"Odlično! Ali to ne znači da ne treba odmah da se svučeš", navaljivao je i počeo da joj otkopčava haljinu. "Najradije bih ti je pocepao, pa da u trenu ostaneš gola", dodao je u zanosu.

"Naopako! Ako to učiniš, kako ću se vratiti kući gola... Skidaj se i ti", rekla je zatim, i istovremeno zapevušila ariju iz Travijate, čijoj je premijeri Tito juče prisustvovao...

Tito je prikazan kao glavni ideolog masovnih masakara ratnih zarobljenika.

“Samo posle kapitulacije Nemačke pobili smo na granici s Austrijom ili marševima smrti oko 200.000 ustaša i domobrana i 7.000 četnika. I najmanje 80.000 ustaša i domobrana potamanili smo potom po logorima tako što smo ih namerno zarazili dizenterijom i tifusom.... Od tih 1,7 miliona žrtava, na Hrvate otpada 800.000”.

Valja uočiti da je Đureković preuzeo službene jugoslovenske statistike broja ratnih žrtava (demograf Vladimir Žerjavić smatra da ih je bilo dvostruko manje, ali ih je režim uvećavao zbog ratne odštete koja je tražena od Nemaca). Knjiga Titove saradnike prikazuje kao razuzdane seksualne rekordere, dok Edvarda Kardelja prikazuje kao aseksualnog knjiškog moljca.

"Mislim", rekao je Tito na sastanku, "da treba da damo reč drugu Bevcu. Neću reći da je to samo zato što je on čitao i pripremao se dok smo mi pili, pevali i je*bali, nego zato što mislim da je on u stvarima doktrine ipak najtemeljiniji..."Dok Kardelj čita knjige i proučava doktrinu, Tito i Ranković orgijaju. “Kad su se Tito i Ranković pred veče vratili iz šetnje parkom, zatekli su kako se Ranković i Đilas zabavljaju s celim "krdom devojaka". Tito je na brzinu ocenio da ih ima oko četrnaestak. Bila je to baletna trupa iz Ljubljane koju su malo pre dopremili Rankovićevi ljudi specijalnim autobusom. Nakon plesa, Tito počinje da zamišlja kakva bi koja bila u krevetu. "Ova prva je po meni najbolja pi*ka u celoj trupi", rekao je Ranković, kao da je pogađao njegove misli. Bila je to Suzana. Na to Tito ništa nije odgovorio... Njih osam je normalno zaplesalo, ali uskoro su počele da odbacuju komad po komad odeće. Najzad su ostale sve gole i nastavile tako da plešu. Posle ovoga, drugovi sledi grupni seks, rekao je Ranković šapatom.

foto: Profimedia

"Rekao si, stari, da to još nisi probao. Reci, koju da ti pošaljem gore u sobu?!" Malo razmislivši, Tito odgovori: "Helenu i Suzanu hoću". "Uzmi još dve. I tako ih imamo višak" posavetovao ga je Ranković. "Onda mi pošaljite i onu guzatu", pokazao je na balerinu sa uvojcima u kosi. "A ti, Đido, koju ćeš ti?"- Tito je upitao Đilasa.

"Ja se ne osećam dobro, idem iz ovih stopa na spavanje" odgovorio Đilas suvo.

"I ti si mi neki", dobacio je Tito i potcenjivački odmahnuo rukom, udaljujući se sa svojim lepoticama. A sutra ujutro Tito je rekao svojim saradnicima da je grupni seks uzbudljiva stvar, naročito ako te istovremeno miluju tri takve lepotice. "Jedino je to sve za njih loše, jer nijedna ne uspe da uzme onu stvar do kraja. Treba biti jako dobar pa njih sve tri zadovoljiti".

(Espreso.co.rs / Express.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.