MISLIO SAM DA SE NEKO ŠALI SA MNOM: Hrvat dobio KAZNU NA ČISTOM SRPSKOM, a novac mora da uplati U LONDONU!
Foto: Pixabay

neočekivano

MISLIO SAM DA SE NEKO ŠALI SA MNOM: Hrvat dobio KAZNU NA ČISTOM SRPSKOM, a novac mora da uplati U LONDONU!

Čovek je bio u potpunom šoku

Objavljeno:

Nesrećni Hrvat R. K. iz Livna je mislio da je samo loše sanja: na kućnu adresu mu je stigla kazna zbog neplaćenog parkinga u Osijeku, na čistom srpskom jeziku, a novac je trebalo da uplati kompaniji Euro Parking Collection, sa sedištem u Londonu, preko banke SEB Germany.

Na računu je pisalo da mu je taj račun poslala firma Elektromodul Osijek. - Ništa mi nije bilo jasno i mislio sam da je reč o lažnom računu, iako mi je iznos s kamatama za koji se teretim bio prihvatljiv. Naime, osim što treba platiti nekoj inostranoj banci, sve je na obaveštenju na kojoj stoji logotip osječkog Elektromodula bilo ispisano na srpskom jeziku - rekao je R. K. i dodao da je znao da nije platio parkiranje u Osijeku, ali zbog jezika kojim je bila napisana kazna sumnjao je da se radi o prevari. No, prevare nije bilo, piše Glas Slavonije. Direktorka Elektromodula Ana Kocelj objasnila je da je ta firma zaključila ugovor s firmom EPC, čije je sedište zaista u Londonu, koja za osječku firmu saznaje vlasnike vozila u drugim državama i šalje im obaveštenja o dugovanju.

- Nije nikakva prevara, a znamo da je tekst koji je poslan korisnicima u BiH na ekavici. Sad je prilagođen hrvatskom jeziku, a pre je prevod išao advokatu, i to greškom na srpskom jeziku, što je sada ispravljeno - rekla je Kocelj.

(Espreso.co.rs/Večernji list/Glas Slavonije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.