Novinar URNISAO HRVATE: Moderni avioni nisu za zemlju u kojoj župan mlati ženu, a narod beži ka Blajburgu! (VIDEO)
Foto: Printscreen / Youtube

oštro!

Novinar URNISAO HRVATE: Moderni avioni nisu za zemlju u kojoj župan mlati ženu, a narod beži ka Blajburgu! (VIDEO)

Moderni avioni nisu za zemlju u kojoj župan mlati ženu, a narod kao i 45-e beži prema Blajburgu, komentarisao je novinar i voditelj RTL Zoran Šprajc vest o otvorenim ponude za nabavku borbenih aviona u Hrvatskoj

Objavljeno:

Moderni avioni nisu za zemlju u kojoj župan mlati ženu, a narod kao i 45-e beži prema Blajburgu, komentarisao je novinar i voditelj RTL Zoran Šprajc vest o tome da su u hrvatskom Ministarstvu odbrane otvorene ponude za nabavku borbenih aviona.

Šprajc se smatra jednim od najomiljenijih novinara u Hrvatskoj, a ovog puta je u u RTL Direktu najavio otvaranje ponuda za nabavku novih borbenih aviona rečima:

NE CVETAJU OVDE RUŽE! Isplivala mračna tajna gastarbajtera u Nemačkoj: Nemam šta da jedem, spavam na ulici!

"Ponude su poslale četiri zemlje. Tako Sovjetski Savez nudi eskadrilu svojih najboljih ratnih lovaca Jak-9. Jakovljevi su se dokazali na svim bojištima, lete brzinom od 600 km/na sat, a u naoružanju imaju top od 20 milimetara. Cena je povoljna, ali MORH će se verojatno odlučiti za nekog proizvođača zapadnih saveznika", naveo je Šprajc. Tu je, nastavlja dalje, i " 'Messerschmitt BF 109', "izuzetno moderan lovački avion, prvi s monokl kabinom kojemu se kotači mogu uvlačiti. Naoružan je s dva mitraljeza i jednim topom od 20 mm. Dokazali su se u španskom građanskom ratu, a nemački letački as Erih Hartman u njemu je osvojio 352 vazdušna dvoboja", istakao je voditelj. "'Das avion', što bi rekli", kazao je Šprajc i predstavio emglesku i američku "ponudu".

" 'Spitfire Super Marine' je jedan od najbržih aviona na svetu koji leti brzinom od 750 kilometara na sat, izgrađen je od lakih legura, a krila su mu prekrivena čvrstim platnom. Naoružan je s četiri fiksna mitraljeza i dva fiksna topa od 20 mm, a može da nosi čak dve bombe ispod krila".

Jednako interesantna je, istakao je dalje, i američka ponuda, ne samo zbog ponude, nego najviše zbog Amerike. "Amerikanci nude P-51 Mustang, lovački avion brži čak i od Spitfajera. Mustang ide do 755 km/h i s najvećim doletom od čak 2700 kilometara. Naoružan je s čak 6 Brauning mitraljeza, nekoliko projektila, a može nositi oko 450 kilograma bombi. To je i najskuplji avion u ponudi, ali Amerikanci uz njega nude i obilazak Bele kuće, što će se sigurno svideti državnom vrhu", naveo je Šprajc i duhovito poentirao: " Iz režije me sad upozoravaju da su to ponude koje su pristigle na konkurs 1945. godine, ali nema veze, ionako živimo negde u tom vremenu, kojekakvi Fantomi i Gripeni od 500 milona evra za neke moderne države, a ne za zemlju gde još uvek raspravljamo ko su bili ustaše i Švabe, za zemlju gde župan mlati ženu, dožupan novinare i nikom ništa, osim narodu koji kao i 45. beži prema Blajburgu i dalje prema zapadnim saveznicima", zaključio je Šprajc, preneo je Večernji list.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.