NE NASEDAJTE, OVA INTERNET PREVARA JE UŽASNA! Prvo vas navuče, pa vam UZME HILJADE EURA!
Foto: Pixabay.com

užasno!

NE NASEDAJTE, OVA INTERNET PREVARA JE UŽASNA! Prvo vas navuče, pa vam UZME HILJADE EURA!

Ženska osoba je prijavila da ju je prevarila osoba koja se predstavila kao general američke vojske. Ta osoba je sa njom stupila u kontakt putem društvene mreže

Objavljeno:

Novi oblik internet prevare je zabeležen na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, a radi se o prevari preko društvenih mreža. Naime, osoba primi zahtev za prijateljstvo od jedne osobe, stranog državljanina, koji se predstavlja kao visoki politički ili vojni zvaničnik koji ima nameru da kupi nekretninu na području Hrvatske.

DAMIR ŠIŠAKOVIĆ JE ZGROZIO HRVATSKU! Silovao je maloletnicu (16) u šumi, a onda je od nje TRAŽIO I OVO!

Zbog problema oko transfera novčanih sredstava, osoba zatraži pomoć u vidu uplate određenog novčanog iznosa uz obećanje da će se novčano odužiti. Ali, transfera novca ustvari nema, a žrtve se navuku da u ime taksi ili sličnih davanja plaćaju znatne iznose kako bi se olakšalo isplaćivanje spomenute naknade.

foto: Giphy

Takav slučaj prijavljen je početkom septembra Policijskoj upravi Gruda, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Hrvatske i upozorilo građane na novu opasnost.

Ženska osoba je prijavila da ju je prevarila osoba koja se predstavila kao general američke vojske. Ta osoba je sa njom stupila u kontakt putem društvene mreže.

U međusobnoj komunikaciji objasnio joj je da želi da kupi kuću u Hrvatskoj i da mu treba njena pomoć za prenos novca za kupovinu kuće, uz obećanje novčane naknade.

Žrtva je pristala da pomogne i uplatila je 2.700 evra na račun navodnog advokata generala i to na račun u Indoneziji. Nakon ponovljenih zahteva za novčanim uplatama žrtva je shvatila da je reč o prevari i slučaj prijavila policiji.

Najbolji način zaštite od ovakve vrste prevare je neprihvatanje zahteva za prijateljstvo od nepoznatih stranih osoba, savet je tamošnjeg nadležnog ministarstva.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.