KO JE SRBIN MEĐU HRVATSKIM POLITIČARIMA: Ovo je tajna koju kriju od svog naroda (FOTO)

BROJANJE KRVNIH ZRNACA

KO JE SRBIN MEĐU HRVATSKIM POLITIČARIMA: Ovo je tajna koju kriju od svog naroda (FOTO)

Aktuelni hrvatski premijer poslednji je u nizu političara iz susedne zemlje koga "bije glas" da ili imaju srpsko poreklo ili su u bliskim vezama s pripadnicima našeg naroda
Objavljeno: 12:29h

Najnovije zaoštravanje odnosa Srbije i Hrvatske, izazvanog migrantskom krizom a produbljeno graničnom blokadom i trgovinskim ratom, u čemu je glavnu ulogu imao hrvatski premijer Zoran Milanović, koji je Srbe nazvao varvarima, podgrejao je stare priče prema kojima je on poreklom Srbin. Kako ćemo videti, predsednik SDP nije jedini hrvatski političar za kojim se vuku "srpski" repovi.

Milanović je rođen pre 49 godina u Zagrebu od oca Stipeta i majke Gine (verovatno Angeline), a porodica mu je poreklom iz okoline Sinja, pišu Večernje novosti. Iako se ovi Milanovići izjašnjavaju kao Hrvati, vuku poreklo iz srednje Bosne i doline reke Rame, gde su tradicionalno smeštena brojna pravoslavna groblja.
I prethodnica Milanovića na premijerskom mestu Jadranka Kosor ima "srpsku epizodu" u svojoj biografiji. Rođena kao Jadranka Vlaisavljević u Pakracu, "Jaca" je detinjstvo, prema nekim izvorima, provela u familiji majčine majke i strica Dušana Vlaisavljevića, "četničkog vojvode sa Papuka".
Iako se sam Milanović oseća kao Hrvat, u njegovoj Vladi sedi bar četvoro Srba: potpredsednici Milanka Opačić (ministar socijalne politike i mladih) i Branko Grčić (ministar regionalnog razvoja), ministar finansija Boris Lalovac i njegov kolega zadužen za upravu Arsen Bauk (na slici).
Poslednji predsednik SFRJ i drugi predsednik samostalne Hrvatske Stipe Mesić u višedecenijskom je braku sa Srpkinjom Milkom (rođenom Dudunić).
Iako se otac moderne hrvatske nacije Franjo Tuđman svojevremeno hvalio da njegova žena Ankica nije ni "Srpkinja ni Jevrejka", njegova ćerka Nevenka iz braka sa Zemuncem Stevom Košutićem ima dva sina - Dejana i Sinišu. (Marko Nikolić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.