DALMACIJA U PLAMENU: Aktivna dva velika požara, na teren izašla i vojska! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/Slobodna Dalmacija

EKIPE NA TERENU

DALMACIJA U PLAMENU: Aktivna dva velika požara, na teren izašla i vojska! (VIDEO)

Požar kod Plavnog još nije lokalizovan. Na gašenju požara juče i danas angažovano je 11 vatrogasaca, kanader i dva helikoptera. Još uvek nije lokalizovan ni požar koji je u četvrtak poslepodne planuo u Vinovu

Objavljeno:

U Šibensko-kninskoj županiji u petak su aktivna dva požara, onaj kod Plavnog koji je u srijedu prešao iz Zadarske županije, te požar u Vinovu u općini Unešić, doznaje se u Županijskom centru 112.

Požar kod Plavnog još nije lokalizovan. Na gašenju požara juče i danas angažovano je 11 vatrogasaca, kanader i dva helikoptera. Još uvek nije lokalizovan ni požar koji je u četvrtak poslepodne planuo u Vinovu. Na toj lokaciji je angažovano 29 vatrogasaca, dva kanadera i dva ertraktora.

Procenjuje se da gori oko 50 hektara. Na požarištu Kamešnica u petak je angažovano 50 pripadnika Hrvatske kopnene vojske, a na požarištu na Dinari njih 24, piše Slobodna Dalmacija.

U Ministarstvu odbrane Hrvatske kažu da su u četvrtak vazdušne snage učrestvovale u gašenju sedam požara, na koje je ukupno izbačeno oko 200 vodenih bombi, a ostvarena su i 54 sata naleta na požarištima.

(Espreso.co.rs / Slobodna Dalmacija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.