STRŠLJENOVI MUTANTI NA GRANICI SA SRBIJOM: Svaki ubod ovih MONSTRUMA može da bude SMRTONOSAN!
Foto: Pixabay

opasno!

STRŠLJENOVI MUTANTI NA GRANICI SA SRBIJOM: Svaki ubod ovih MONSTRUMA može da bude SMRTONOSAN!

- Stršljenovi su došli iz Indije i to u uvezenim stablima, ukrštali su se sa našim domaćim stršljenovima, što je donelo veliku otrovnost i gotovo svaki ubod je koban - rekao je Mišin

Objavljeno: 08:57h

Na popularnom kupalištu u Osijeku prošlog vikenda desila se prava drama: dečaka je ubo stršljen u glavu, i dete je hitno prebačeno u bolnicu. Samo nekoliko dana posle toga, na istom mestu mladića je ubo stršljen.

Kako piše Glas Slavonije, stršljenovi su svili gnezdo na vrbama u blizini kupališta. U pomoć su pozvani pčelari, koji su uništili gnezdo i spasili (zasad) meštane od uboda.

Pčelar Ivan Mišin upozorava građane da nikako ne polivaju vodom gnezdo, i da ga ne prskaju sprejevima. On preporučuju da gnezda nikako ne diraju, i da odmah zovu u pomoć gradske službe.

- Stršljenovi su došli iz Indije i to u uvezenim stablima, ukrštali su se sa našim domaćim stršljenovima, što je donelo veliku otrovnost i gotovo svaki ubod je koban - rekao je Mišin za Glas Slavonije.

On upozorava da bi se na plaži "dogodio masakr" da ih nisu na vreme uništili, jer je gnezdo bilo prepuno larvi, koje bi izašle napolje za nekoliko dana.

- Kao što mi volimo svoju decu, tako i stršljeni brane svoju i osećaju se ugroženima. Tada napadaju sve što se miče, ali i sve što ima povišene tonove. U četvrtak bi, dakle sutra, to odgovorno tvrdim, napali brojne kupače -rekao je Mišin.

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.