ON KREĆE NA PUT OD HRVATSKE DO SRBIJE BAJSOM! 500 kilometara nije malo, a razlog za to će vas naterati da se zamislite! (FOTO)
Foto: Petar Lazović

samouvereno!

ON KREĆE NA PUT OD HRVATSKE DO SRBIJE BAJSOM! 500 kilometara nije malo, a razlog za to će vas naterati da se zamislite! (FOTO)

Pregračanin Ivan Benc odlučio se na nesvakidašnje putovanje. Naime, pedesetogodišnjak iz Vrha Pregradskih namjerava se sutra ujutro otputiti biciklom iz Pregrade do Bačkog Gradišta u Vojvodini kako bi posjetio suprugu koja tamo privremeno radi

Objavljeno:

Zaljubljenik u biciklizam, ovaj stolar avanturističkog duha planira da vozi bajs 500 kilometara od svoje kuće preko Ludbrega, Virovitice, Osijeka i Erduta do Gradišta. Na odredište bi trebao da stigne, ako sve bude po planu, u petak.

"Zapravo mi je namera da prođem hiljadu kilometara, jer biciklom želim i da se vratim kući. No, videćemo prvo kako će proći put do tamo jer nisam nikakav profesionalni biciklista, a oprema mi je vrlo jednostavna. Drži me samo dobra volja i pozitiva", ističe Benc koji je za ovaj daleki put trenirao vožnjama iz Pregrade do Varaždina i Celja.

Benca na njegovom putovanju čeka izrazito jak toplotni talas koji meteorolozi predviđaju narednih dana. No, on se toga ne boji. Smatra kako u vožnji ipak neće biti tako vruće i sparno, a pripaziće i na prehranu, ono najbitnje - da pije dovoljno tečnosti. Svestan je da u Hrvatskoj još nema dovoljno biciklističkih staza ni prometnih znakova koji bi upozoravali na bicikliste, ali to ga ne brine.

"Mnogi ljudi mi kažu da ovo nije dobra ideja, ali ja ipak idem. Najbitnije mi je to što mi žena daje veliku podršku i raduje se što ću ju posetiti, iako, naravno, postoji doza straha zbog dalekog putovanja", objašnjava Benc i dodaje kako ga u Gradištu svi s nestrpeljenjem čekaju.

Osim žene, potporu mu pružaju i prijatelji, među kojima je Dragutin Špiljak, koji se profesionalno bavi biciklizmom. On će ga sutra otpratiti na prvi deo puta.

- U slučaju da dođe do bilo kakvih problema, Dragec mi je "pomoć prijatelja", zbog svog dugogodišnjeg iskustva u biciklizmu - kaže Benc.

Da bi olakšo putovanje, želeo je da pronađe suputnika, ali to mu ipak nije ni pošlo za rukom jer, kako kaže, teško je naći nekoga ko bi odlučio da se upusti u takvu avanturu.

(Espreso.co.rs / pregrada.info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.