HRVATI SE REŠILI TITA: Ukidate nekog ko nas je branio od fašizma!
Foto: Profimedia

desničari slave

HRVATI SE REŠILI TITA: Ukidate nekog ko nas je branio od fašizma!

Kako je ranije najavljeno konačnu odluku o ovom predlogu doneće Gradska skupština na narednoj sednici koja će najverovatnije biti održana u avgustu

Objavljeno:

Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova odlučio je da predloži zagrebačkoj Gradskoj skupštini da se Trg maršala Tita u centru hrvatske prestonice preimenuje u Trg Republike Hrvatske.

- Mi sada konačno oživotvorujemo odluku koju je službeno donela komisija Gradske skupštine za imenovanje naselja, ulica i trgova iz 1994. godine - rekao je Hasanbegović, preneli su hrvatski mediji.

Sednicu je, kako se navodi, obeležila žestoka rasprava onih koji su bili za protiv preimenovanja.

SAŠA BROZ ODGOVRILA BANDIĆU: Da mi deda vidi "Rvacku", sam bi ploču s trga skinuo!

Rada Borić iz Nove levice rekla je da strahuje da ćemo, kako je rekla "mi drugi put ubiti Tita, te primetila da "ako se grad stidi svoje slavne prošlosti, ima upitnu budućnost".

- Tito je Hrvate poveo u borbu protiv fašizma - podsetio je na Odboru Rajko Ostojić iz SDP-a.

foto: Profimedia

- Danas je dan kada stvari moraju izaći na videlo. Mladi ne žele da žive u državi u kojoj su ministri plagijatori, a korupcija normalna stvar. Govorimo o osobi koja je povela Hrvate u borbi protiv fašizma i danas se toj osobi ukida trg. Neverovatno! Zar mislite da će se mladi nakon toga vratiti? Zapitajte se ko je sledeći? Gospodin Bandić koji je bio donositelj odluka i dobio šest mandata, danas je sprovoditelj odluke stranke koja je dobila osam posto glasova. Bandić s ovim prestaje biti gradonačelnik. Mislim da je Milan Bandić pao bez ispaljenog metka - rekao je Ostojić.

Kako je ranije najavljeno konačnu odluku o ovom predlogu doneće Gradska skupština na narednoj sednici koja će najverovatnije biti održana u avgustu.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.