KOLINDA OŠTRO: Ostavka ministra je neprihvatljiva, nije Krstičević odgovoran!
Foto: EPA/Christian Bruna

neopoziva ostavka

KOLINDA OŠTRO: Ostavka ministra je neprihvatljiva, nije Krstičević odgovoran!

Za razliku od predsednice, premijer Hrvatske Andrej Plenković je u Splitu danas rekao da je sistem funkcionisao kako treba i odbacio kritike da nije učinjeno dovoljno i da se moglo sprečiti širenje požara koji je sinoć stigao i do Splita

Objavljeno:

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je danas da je iznenadjena vešću o ostavci ministra odbrane Damira Krstičevića i ocenila da on ne snosi odgovornost za to što vojska nije bila ranije poslata na požarom ugrožena područja oko Splita. - Jako sam iznenadjena da je ministar Krstičević ponudio ostavku, ona je apsolutno neprihvatljiva. On je odličan ministar i jako dobro radi svoj posao, te ne snosi odgovornost za to što se dogodilo - rekla je predsednica za "Jutarnji list" pošto je objavljeno da je Krstičević zbog njene kritike podneo neopozivu ostavku.

OVO JE PRAVI MINISTAR: Kolinda kritikovala vojsku, Krstičević podneo ostavku!

Ona je rekla da Vojska "ne može sama da izadje na teren, već mora da bude pozvana". - I u ovoj situaciji odgovornost imaju oni koji su na terenu krivo procenili situaciju i prekasno pozvali u pomoć vojsku, iako su znali da im je ona sve vreme na raspolaganju. Vojska je na kraju krajeva obavila jako dobar posao - rekla je predsednica.

foto: Beta/Dario Grzelj

Predsednica je u Austriji, gde je na samitu Austrije, Hrvatske i Slovenije zahvalila predsednicima Austrije i Slovenije za ponudjenu pomoć u gašenju požara, rekavši da su hrvatski vatrogasci medjutim već stavili požar pod kontrolu. Za razliku od predsednice, premijer Hrvatske Andrej Plenković je u Splitu danas rekao da je sistem funkcionisao kako treba i odbacio kritike da nije učinjeno dovoljno i da se moglo sprečiti širenje požara koji je sinoć stigao i do Splita.

foto: Beta

Ministar Krstičević je za Jutarnji list rekao da je podneo neopozivu ostavku, iako je nešto ranije kazao da nudi mandat na raspolaganje ako se pokaže da vojne snage nisu na vreme i kvalitetno reagovale na požar.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.