TEŠKO MI JE ZAMISLITI DA GEJ SRBIN VODI HRVATSKU VLADU:  Milorad Pupovac o srpskoj političkoj sceni!
Foto: Fonet

OTVORENO!

TEŠKO MI JE ZAMISLITI DA GEJ SRBIN VODI HRVATSKU VLADU: Milorad Pupovac o srpskoj političkoj sceni!

Predsenik Sroske samostalne demokatske stranke Milorad Pupovac smatra predsednika Srbije Aleksandra Vučića ključnom političkom figurom u Srbiji u dužem razdoblju, a o novoj premijerki Srbije Ani Brnabić kaće je da je "izuzetno organizovana i izrazito vredna osoba afirmirana u određenim međunarodnim krugovima"

Objavljeno:

"To joj otvara poprilično širok prostor za donošenje odluka i za vođenje vlade te će ona, uz snažnu ulogu predsednika Vučića, to moći samostalno da obavlja”, smatra predsjednik SDSS-a.

SVE ZBOG PIJANIH BRITANACA: Gradonačelnik Hvara uveo drakonske kazne za ponašanje turista!

A na pitanje može li osoba homoseksualne orijentacije, a ujedno i Srbin, biti predsednik hrvatske Vlade, tvrdi da u postojećim okolnostima u Hrvatskoj to nije realna mogućnost.

“Ali to ne znači da se u nekoj perspektivi ili budućnosti, sa politikom koja pokušava da se izgradi od dolaska Andreja Plenkovića na čelo Vlade, stvari ne bi mogle da promene. U krajnjoj liniji, imamo izabranog potpresednika Sabora iz reda nacionalnih manjina, zastupnika italijanske manjine, dr. Furija Radina. Prema tome, i mi radimo neke korake koji nisu tako veliki i možda nisu toliko zabeleženi ili vidljivi kao što je to u slučaju predsednice vlade Srbije Brnabić, ali se u nešto manjoj meri ipak preduzimaju. Ali, takav korak koji bi obuhvatio obe komponente njenog identiteta, kao što je to učinjeno u slučaju Srbije, ne čini mi se realnim na nacionalnom nivou u Hrvatskoj danas. Ali ne kažem da je nemoguće”, kazao je.

(Espreso.co.rs / Net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.