HRVATI ODLUČNI: Ne pada nam na pamet da primenjujemo odluku Haga!
Foto: Wikipedia

već tri povrede linije

HRVATI ODLUČNI: Ne pada nam na pamet da primenjujemo odluku Haga!

Arbitražni sud u Hagu presudio je krajem juna da Sloveniji pripadaju tri četvrtine Piranskog zaliva, a Slovenija je dobila i slobodan prolaz kroz deo hrvatskog mora

Objavljeno:

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković rekao je danas da ta zemlja neće primjenjivati presudu Arbitražnog suda u Hagu kojom su Sloveniji pripale tri četvrtine Piranskog zaliva, te joj je omogućen slobodan prolaz kroz deo hrvatskog mora.

Plenković je rekao da je Hrvatska pre dve godine izašla iz pomenutog arbitražnog procesa, jer je on kompromitovan protipravnim radnjama.

- Nastojaćemo da dijalogom rešavamo otvorena pitanja sa Slovenijom - rekao je Plenković hrvatskim medijima i najavio da će sa predstavnicima slovenačke vlasti o tome razgovarati u sredu, 12. jula, u Ljubljani.

HAG OKONČAO SPOR: Slovenija uzela Hrvatima skoro ceo Piranski zaliv!

Hrvatska policija nedavno je zabeležila tri slučaja povrede linije razgraničenja na moru između te zemlje i Slovenije.

Arbitražni sud u Hagu presudio je krajem juna da Sloveniji pripadaju tri četvrtine Piranskog zaliva, a Slovenija je dobila i slobodan prolaz kroz deo hrvatskog mora.

foto: Wikipedia

Istovremeno, kopnena granica ostaje ista, a područje "Joško Joras" ostaje u Hrvatskoj.

Sud je odredio i posebno područje kroz hrvatske teritorijalne vode kojim se omogućuje Sloveniji dodir sa međunarodnim vodama.

(Espreso.co.rs / Srna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.