POŽAR GUTA MAKARSKU Evakuacija meštana i turista, STIŽE I VOJSKA (FOTO)
Foto: Facebook / Pavle Pavlovic

BORBA S VATROM TRAJE

POŽAR GUTA MAKARSKU Evakuacija meštana i turista, STIŽE I VOJSKA (FOTO)

Turisti iz tri hotela u Tučepima na Makarskoj rivijeri i deo meštana evakuisani su u ranim jutarnjim satima zbog požara koji je buknuo u Gornjim Tučepima

Objavljeno: 14:33h

Oko 200 vatrogasaca uspelo je da odbrani hotele Jadran, Neptun i Tamaris, kao i ljude koji žive u istočnom delu Tučepa, javili su hrvatski mediji.

- Zasad je situacija zadovoljavajuća. Imamo samo jedan krak vatre u planini i jedan na severoistoku Tučepa. Jedino je na severnoj strani prema Makarskoj nemoguće doći s ljudskim snagama - rekao je zapovednik vatrogasnog društva Makarska Dražen Glavina za Hrvatsku radioteleviziju (HRT). Vatrogasci procenjuju da će biti teškoća u gašenju tokom dana, ali i ističu da u borbi s vatrom tokom noći nije bilo povređenih.

Korisnik Fejsbuka je na ovoj društvenoj mreži objavio fotografije požara koje najbolje pokazuju vatru koja je gutala Gornju Tupeču.

Hrvatski auto-klub (HAK) saopštio je da je zbog požara za sav saobraćaj zatvoren državni put Makarska-Vrgorac, dok se na Jadranskoj magistrali od Makarske do Tučepa trenutno vozi jednom trakom, naizmenično uz regulaciju policije. Iz vlade je saopšteno da je doneta odluka da se na to područje kao pomoć uputi 150 pripadnika Hrvatske vojske.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.