HNS ODLUČAN: Budući član hrvatske vlade obećao uklanjanje spomen-ploče u Jasenovcu!
Foto: Beta/Dario Grzelj

DA LI ĆE STVARNO?

HNS ODLUČAN: Budući član hrvatske vlade obećao uklanjanje spomen-ploče u Jasenovcu!

HNS se od početka zalagao za uklanjanje te spomen-ploče, ili bar uklanjanje ustaškog pozdrava

Objavljeno:

Predrag Štromar iz HNS-a, budući potpredsednik rekonstruisane hrvatske vlade, izjavio je da će sa ulaskom te stranke u vladu pitanje spomen-ploče s ustaškim pozdravom "za dom spremni" u Jasenovcu biti završeno u naredne dve sedmice.

- To ćemo dogovoriti naredne sedmice. Druge sedmice ćemo sa tim završiti - rekao je Štromar novinarima u Saboru.

HNS se od početka zalagao za uklanjanje te spomen-ploče, ili bar uklanjanje ustaškog pozdrava.

GDE JE NAŠA FONTANA: Nije sve što sija zlato, ali Hrvati napali svog gradonačelnika zbog beogradske atrakcije! (FOTO)

Na to je reagovao Hrvoje Niče, predsednik ultradesne Hrvatske stranke prava Ante Starčević, koji je uputio otvoreno pismo u kojem tvrdi da je to bio jedan od uslova najnovijih partnera HDZ-a.

- Ulaskom HNS-a u vladu Plenković ima alibi za uklanjanje ploče u Jasenovcu - naveo je Niče u saopštenju.

Naveo je da su narodnjaci uspeli da u svojim strukturama pronađu stranačko telo koje će ipak obezbediti koaliciju s HDZ-om.

- Iako je reč o apsolutno neprirodnoj koaliciji gledajući strukturu birača koji poverenje poklanjaju tim strankama, na političkoj sceni možemo odahnuti što se takav scenario napokon dogodio. Hrvatski narod sada napokon zna s kim i s čim ima posla - naveo je Niče.

foto: Beta

Ući u koaliciju sa strankom koja je, kako kaže, Hrvatsku optužila za agresiju na BiH, samo je potvrda teze o nedostatku bilo kakvog nacionalnog osećaja kod onih koji trenutno vode državu, a itekakvog obilovanja osećaja o privatnim interesima.

- Nakon velike ljubavi sa SDSS-om, očito je na red došla i simbioza s HNS-om kao čin koji bi trebao ugušiti desnicu u celini na hrvatskoj političkoj sceni - naveo je Niče.

Dodao je da je jedan od uslova najnovijih HDZ-ovih partnera i uklanjanje spomen-ploče za poginule pripadnike HOS-a, odnosno, kako navodi, uklanjanje "zakonom legitimne oznake UDHOS grada Zagreba" čiji je integralni deo pozdrav "za dom spremni".


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.