HRVAT OPLEO PO SRBIMA NA MREŽAMA, NIJE BIRAO REČI: "Volite da ste žrtve, čak i kada niste!"
Zagreb, Foto: PrintScreen/ YouTube/ Marin Vlasic

haos

HRVAT OPLEO PO SRBIMA NA MREŽAMA, NIJE BIRAO REČI: "Volite da ste žrtve, čak i kada niste!"

Poistovetio Tita, Pavelića i Dražu

Objavljeno:

Mladić iz Hrvatske izazvao je velike kontraverze svojom objavom na društvenim mrežama u kojoj je detaljno izvređao Srbe, navodeći da mu nije jasno zbog čega pojedinci imaju potrebu da pišu kako Hrvati nemaju istoriju, kao i još nekoliko floskula koje koriste desničari sa obe strane Dunava.

Neimenovani mladić oglasio se podužom objavom na srpskom delu foruma Redit, navodeći u startu kako ne želi nikoga da napada i vređa, da bi posle par pasusa, upravo to i učinio i to navodeći neke primere koji se često potežu kada se svađaju desničari na društvenim mrežama.

Na kraju, uspeo je da izjednači lik i delo Pavelića sa Dražom Mihailovićem, kao i samim Tito.

"Zašto prodajete lude ideologije?"

"Srbi, ne želim napadati i vređati, ali hteo bih da vidim vaše viđenje situacije. U mnogim situacijama mi niste jasni, ali eto predem preko tog. Imam mnogo dobrih prijatelja Srba i poštujem ih, naravno i njihove porodicu, njihovu državu, nacionalnost, religiju. Ali uvek kao da živite u nekim svojim čudnim uverenjima. Nije to problem, svako ima svoje mišljenje, ali čini mi se da ponekad se bas gubite u svojim ideologijama, a ne vidite da na kraju sami sebi škodite. Imate dobre ljude, prirodu, sport i mnogo još stvari kojima se možete ponositi. Ali imam osecaj da vas "malo-malo" prebaci iz nekog zdravog patriotizma u nacionalizam. Kao da morate dokazati susedu ili nekom kolegi da ste veći Srbi pa umesto da kulturno uživate u svom, krećete prodavati neke lude ideologije.

Konstantno se valjda nesvesno precenjujete i gledate sebe kao centar sveta. Umesto da budete realni i živite normalne živote i gledate kako ćete napredovati. Volite biti žrtve, pa čak i kad niste. Valjda vam je ono "vouke kultura" u krvi.

Konstantno pljujete po Evropi, a u nju idete da svoj hleb zaradite. Od sebe time konstantno odbijate od Evrope, ne možeš grist ruku koja te hrani. Da svestan sam da ta evropska unija ima mana, ali ima i pozitivnih strana. Ponašate se kao izbeglice iz blisko istočnih zemalja, hteli bi benefite, a nametali bi svoj način života.

Stalno prodajete maglu i priče, a ispranih ste mozgova"

Kažete da su vam Rusi braća, možda to gledate kao pravoslavci. Ali budite realni ni jedan narod nema bratskog naroda, ima samo sebe i brine o sebi, kad krene gledati kod drugog kako je to prelazi u neke druge pravce. Imate susedne narode, a posvađali ste sa gotovo svima. Naravno za sukob treba dvoje, ali vama niko ne odgovara. Pametujete drugima o istoriji, a konstantno vas vas ideologija gura u nepoželjne pravce. Izgleda da vam je bitno da samo vi budete u pravu. Klasično prodajete priče o sebi kao nekom divu što ekonomskom, što moralnom itd. A u isto vreme kao da ste ispranih mozgova bez imalo kritičkog razmišljanja napadate susedne narode, negirate ih, konstantno iste teze prodajete. A nikad se ne zapitate koliko ste u pravu, valjda volite čuti šta vama odgovara.

Ne priznajete svoje greške, a drugima znate pametovati a u isto vreme ne vidite svoj uticaj na pojedina događanja. Patite od nekog dokazivanja, mladi se nešto kao furaju na mafiju. A sve vam se odbija od glavu. Nikako početi normalno živeti, pa da i bude nekih lepih stvari u životu. Kad vam nešto ne odgovara, glavna vam fora ustaše, a sebe ne vidite. Uživate u negiranju svega hrvatskog, konstanto nam pametujete o istoriji, a pojma nemate. Narod koji negira tuđe ima krizu identiteta. Čuo sam neke gluposti, npr. smeta pojedincima zašto se u Zg koriste nemačke reči. A ne gledaju širu sliku, da je Zg bio pod Austro - Ugarskom skoro 400 godina i slične teme, ne gledate širu sliku. Kažete kao što smo okrenuti prema Evropi, a tako smo celu istoriju bili orijentisani, a hteli pa budemo sa vama u košu, kao isti smo, "ko nas zavadi i te fore".

Poistovetio Tita, Pavelića i Dražu

Zanimljivo mi vi se dičite Dražom Mihajlovićem, a kod nas naravno bio je četnik,potpuno je nepoželjan, baš kao i Pavelić, pa i Tito. Govori se o negativnim stvarima svih strana, a vi u isto vreme se dičite sa nekim ne tako bajnim ljudima. Dok mi prihvatamo greške, vi svoje ne vidite. Kod nas mnogi spominju Srbe i četnike (ekstreme) i ne žele i gurati u isti koš. A vi nas gurate u isti kos s ustašama itd. Pogledi kao da su vam ograničeni, kao da nemate želju za mirom i prosperitetom.", napisao je on na kraju skandalozne objave koja je veliki broj Srba izrevoltirala.

Bonus video:

04:11

PRIPADANJE NACIJI I NACIONALIZAM NISU ISTO Čedomir Čupić kod Basare: U Evropi postoje SAMO 3 NARODA, sve nacije su IZMIŠLJOTINA

(Espreso/Blic/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.